Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

tisdag 22 mars 2011

Som svar på den stora frågan

Har inte hunnit göra några större blogginlägg på sistone av olika anledningar. Just nu passar jag lillsyrran som är sjuk, igår med. Men jag hoppas lägga in en grej imorgon och några andra dagar sen i veckan. En "tuffa frågor för kristna" också t ex.

Sedan är jag också inne i en tid av självrannsakan så det kanske inte är så lämpligt att skriva för mycket samtidigt då heller. Det är inte så vackra saker man får se om man vågar rannsaka sig själv och ibland behöver man ju inte ens det för att se det tyvärr. Är glad att jag inte framställer mig själv som heligare än en mask!

Jag avsatte ett par dagar där mitt enda intag skulle vara Guds Ord - ingen TV, dator, etc. Fast jag tillät mig att prata med de andra här hemma lite. Och att ta del av lite uppbyggliga saker, t ex tog jag fasta på några av sakerna i Jonathan Edwards brev till nyomvänd och det var bra.

Men den här trista, jobbiga, spännande tiden är inte över så be gärna för mig.

En dålig ursäkt till ett blogginlägg bara... :)

8 kommentarer:

 1. Efter att ha sovit på saken väljer jag att avlägsna det anonyma tips jag fick. Det luktade lite Satan över det (Matt 4; 16:23). Inte för att jag anser att de saker som föreslogs är "syndiga" i sig men helt klart inte uppbyggliga eller bibliska. Inte så bra tips att ge om någon t ex skulle vara f d missbrukare. Gud älskar oss inte så att vi ska få synda eller unna oss tomma nöjen. Vi ska inte söka vår glädje i livsnjutningar och starka drycker - utan i den helige Ande.

  Tacksam för förbön iallafall. Välsignelse

  SvaraRadera
 2. Det finns tider när Gud söker en speciellt då han drar än närmare sig.
  som Tex Jesus gick i bland ut i skogen eller öknen bara för att få vara själv.

  SvaraRadera
 3. Hej broder.
  Jag lyssnade på en predikan idag, och upplevde att det var något som kunde tala till dig i din situation.
  Lyssna gärna på den när du har tid, och säg vad du tycker.
  Jag önskar dig Guds välsignelse min vän.
  Robert

  SvaraRadera
 4. Hej Robert. Tack! jag lyssnar gärna på den, länk?

  SvaraRadera
 5. just det, glömde länken..

  http://www.ibethel.org/sermon-of-the-week

  revealing his heart

  SvaraRadera
 6. Tack Robert. Jag har inte sett den hemsidan tidigare. Kände dock igen Bill Johnson och vill därför gärna i min tur dela detta med dig. Tydligen är han inblandad i detta som tas upp i dessa videoklipp av Andrew Strom, som jag bäddat in på bloggen här: http://job25-masken.blogspot.com/2010/10/falska-andar-invaderar-kyrkan.html

  Guds välsignelse!

  SvaraRadera
 7. Hej igen broder.
  Vad tyckte du om predikan då? Gav den dig nåt?
  tack för ditt tips, jag känner till Andrew Storm men delar inte
  allt han står för. Han har viktiga poänger men jag anser att han
  drar lite alla över en kam. Det är alltid svårt att bedöma utifrån
  hur människor reagerar (s k andliga manifestationer) om det är Gud eller
  inte. Gåvan att skilja mellan andar är viktig. Men det är svårt att bedöma utifrån hur människor reagerar i olika sammanhang.

  Vet inte om du förstår hur jag menar, jag är lite otydlig kanske.
  Bill Johnson är i min mening en oerhört sund förkunnare.
  Har aldrig hört någon villolära från hans läppar, och då håller jag mig till en klassisk reformert ortodox teologi.

  Guds frid!
  Robert

  SvaraRadera
 8. Robert,

  Jag återkommer om predikan efter att ha hört hela.

  Det är bara så att jag gärna innan jag matar mig med något vill se på vad det är - det gäller allt. Känner inte igen dem sedan tidigare förutom att jag kände igen predikanten. De hade en bra och tydligare trosbekännelse än man kan hitta på många sidor, det är ett stort plus. Men de verkar anse att alla kristna måste göra under och tecken? Det är mina intryck hittills. Återkommer som sagt!

  Frid

  SvaraRadera