Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

fredag 26 april 2013

No Compromise Ever, avsnitt 1

Mike Abendroth, Carl Trueman, Phil Johnson, James White pratar om evangelikalismen. I detta avsnittet som visades för ett tag sen, men jag har velat lägga upp den här i ett tag, så pratar de om något som hände i ett annat program som hette "The Elephant Room" vilket från början var tänkt som ett ungefär likadant program som detta. Där pastorer och bröder skulle samlas och ta upp tuffa frågor. Det verkade stabilt i början men efter ett tag ballade detta ur och de bjöd in flera villolärare, bl a några sökarvänliga "pastorer," och modalisten TD Jakes, för att sitta i dessa broderliga diskussioner. Så där satt flera "reformerta" pastorer, bl a Mark Driscoll (som är lite mer känd i Sverige än övriga) och kallade dessa villolärare för "broder." Det hände också mycket mer skandaler i den här vevan som jag inte ska skriva om.

Så i detta program av No Compromise Ever pratar de om detta och hur viktigt det är med rätt lära och att säga ifrån mot och om villolärare. Speciellt viktigt arbete för pastorer som ska vara herdar för hjorden.

No Co Ever: Episode 1 from No Compromise Radio on Vimeo.