Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

lördag 27 juli 2013

Ett rop emot våld och ondska - viktig predikan till vår tid

För ett par veckor sen hade Daniel Norén en predikan ute vid Bergsjön, en viktig predikan för Sverige i tiden som berör bl a abort.

Dagen innan hade jag tittat på TV och som vanligt blivit upprörd i anden av skräpet. De hade en reklam om TV4:s dokumentärkanal där de visade bilder från olika skräckscenarier. Med text till om brottslingar som gjort diverse saker och annat. Ett av dessa skräckscenarier var en bild på ett nyfött spädbarn. Texten till löd: Hennes tro förbjuder abort. Våldtäktsmannen fick bara 8 månaders fängelse.

Sensmoralen av bilden var i grund och botten att spädbarnet är ett skräckscenario och helst skulle detta barn som ligger på bilden och sprattlar så glatt, inte ligga där och sprattla, utan, efter att ha fått sina inälvor ut-dammsugna, ligga i en papperskorg på ett abortkontor, som en annan restprodukt.

TV4:s ondskefulla reklam för sig själva speglar vilken grotesk och ondskefull kultur vi lever i. Deras hjärnor måste vara russin. Deras resonemang är förvrängdhet. Man kan inte hjälpa att man blev till genom en våldtäkt. Har man förlorat rätten att leva på grund av vad ens "pappa" har gjort? Vad har det med religion att göra?

Iallafall, över till predikan: