Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

torsdag 22 augusti 2013

Såg Jesus Sig själv som Gud? - Debatt

Jag har tidigare skrivit om muslimerna som brukar vara i Nordstan och dela ut lappar och lura i folk att Jesus inte ansåg Sig själv vara Gud, genom att förvränga Bibeln och Jesu ord.

Omid i vår församling har också träffat dem och han utmanade dem på en debatt, för att i lugn och ro, sakligt, punkt för punkt, gå igenom Bibeln. De sade dock att de inte hade någon officiell som kunde representera dem. De är alltså bara några som gillar att sprida lögner på fritiden utan att egentligen ha någon kunnig ledare som förestår dem.

Men till slut hyrde de in en debattör - Md. Naim Khan från Islamic Propagation Center ("Islamistiska propagandacentret?" - passande namn...) och debatten kunde äga rum. Nu ligger den på YouTube och har blivit uppmärksammad av en framstående kristen apologeterna som debatterar mot islam - Sam Shamoun. (Jag tror mig ha lagt en del videos av hans debatter på bloggen också, tillsammans med David Wood.)

Omid var minst sagt väl förberedd och det gick väldigt bra, det märks att han var väldigt nervös och adrenalinstinn i debatten. Men han använde det på rätt sätt för att förbereda sig väl och kunna svara varje argument inom tidsramarna för debatten. Detta kanske inte låter så kristligt att säga, men som kristen ska man säga sanningen: Han ägde sönder hela debatten och gjorde slarvsylta av alla motståndarens argument.

Det kan också tilläggas att på vanligt manér försökte muslimerna att ändra debattämnet precis innan debatten (en vanlig taktik för att de vill vinna på ohederligt vis, de vet innerst inne själva att de har fel och ljuger) och efteråt i deras egen uppladdning så har de mycket riktigt ändrat titeln på debatten så att den handlar om något annat. Men som tur är filmades det av vår församling och har lagts upp med den riktiga titeln.

 Låt alla muslimer, som är hederliga, se sina ledares ohederlighet och lögner avslöjade, och vända sig från lögnen till Sanningen.