Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 8 juli 2009

Är Michael Jackson i Helvetet?

Michael Jackson har varit död i ca två veckor. Eftersom det bl a var en minnesceremoni om honom, skrivs det fortfarande om honom: Dagbladet.se GP: 1 2 3 4 5 6 DN: 1 2 3 4 5 Dagen: 1 2 SvD: 1

När någon dör påminns man att fråga sig det som man annars försöker tränga undan, vad händer när man dör? Var har Michael Jackson tillbringat dessa två veckor? Vilar han i graven? Har han upphört att existera?
Det finns, enligt Bibeln, en "väntehimmel" och ett "väntehelvete" där man befinner sig som andar fram tills alla uppstår i nya kroppar och kommer att stå inför den slutgiltiga domen (t.ex. Uppenbarelseboken 20:11-15). The King of pop kommer också att böja knä inför the King of Kings och avlägga räkenskap för sina handlingar. Han var bara en vanlig människa som vi. Pengar, popularitet, etc kan inte muta Domaren på Domens dag. Så, var hamnade han? Jag vet inte! Men jag hoppas att få se honom i himlen! Och dig med!

Något som är mer relevant för dig är att veta var du själv kommer att hamna. Gör testet här!


10 Anledningar till att Michael Jacksons död spelar roll:

1. Det lär oss om den farliga makten i avgudadyrkan (idol=avgud)
2. Det lär oss verkligheten att allt kött är som gräs.
3. Enorm rikedom är gift för köttet.
4. Det bekräftar den Bibliska Sanningen att den fallna människan är utgiven till självförstörelse.
5. Det var ett exempel på ett BORTKASTAT LIV
6. Visar oss att livet är ett tomrum utanför Jesus Kristus.
7. Är en stor påminnelse att det är bestämt om människan att en gång dö och sedan dömas.
8. Det lär oss tomheten i popularitet.
9. Det påminner oss om hur kort livet verkligen är.
10. Lär oss att i slutändan, är han bara en vanlig människa.

5 kommentarer:

 1. babbel babbel utan substans

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentarer! Gud välsigne er!
  Frågor om evigheten är inget att bara vifta bort. Det är ingen överdrift att mycket står på spel! Mina älskade, jag vädjar till er! Undersök om ni är sanna mot er själva.

  SvaraRadera
 3. du kommer att förvånas mycket på domens dag...

  inte nog med att du inte fick den plats du själv trodde att du skulle få...

  du kommer också bli överaskad över alla dem du dömt ut...

  att de har sköna platser vid mästarens bord...

  och att du själv diskar...

  lycka till!

  SvaraRadera
 4. Anonym,
  Tack för din uppmuntrande kommentar! Ja, jag skulle bli mycket förvånad över att ens få den äran att diska vid den festen!

  Jag vet ju, som antyds av bloggtiteln och bilden längst upp, att jag är en smutsig mask, en ond syndare, ett vidrigt kräk, det enda jag förtjänar är att kastas ut i det svarta mörkret för evigt, att förtvivlad gråta och skära tänder ute i den sjön som brinner av eld och svavel där röken från min plåga stiger upp i evigheters evigheter utan vila dag eller natt! Att hållas fullt vaken av Guds allsmakt så att jag kan känna varenda droppe av det outhärdliga lidande Han rättvist mäter upp och tillfogar mig. Utan varken hopp om att förlora medvetandet eller dö av smärtan.

  Men Gud som är rik på barmhärtighet har älskat oss med så stor kärlek... (Ef 2:4)

  SvaraRadera