Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

fredag 17 juli 2009

Michael Jacksons VERKLIGA dödsorsak!

Här är ett mycket tydligt och smart meddelande av Ray Comfort på Hollywood Blvd framför Michael Jacksons stjärna.Varför dör folk och vad händer efter att vi går vidare?
Döden kommer slutligen till var och en av oss eftersom vi är syndare, och Bibeln säger att Den som syndar skall dö. (Hes 18:4) Den verkliga orsaken till att vi alla en dag ska dö är för att vi syndat mot Gud, vi har en avtalad tid med döden.
Men Gud erbjuder oss gratis, ett alternativ. Snälla, tänk på din eviga frälsning. Det finns inget viktigare än var du kommer spendera evigheten.

Jesus sade: "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör..." (Joh 11:25)

Godhetstestet

4 kommentarer:

 1. Jag rekommenderar lasare av denna blogg att lasa pa www.netzarim.co.il / sidan Christians,
  Vilket svarar pa vad Ribi Yehoshua och Tanakkh har for syn pa livet efter doden.

  Anders Branderud

  SvaraRadera
 2. Hej Anders!
  Varför gå till sidan, det är väl bara att slå upp sin egen Bibel och titta efter? ;)
  Jag läste iallafall igenom allt. Vet inte om jag fann något direkt svar... men jag vet redan själv vad Tanakh säger, som sagt. Har ni någon speciell historisk källa till Ribi Yehoshua, hans liv och vad han sagt?

  Sidan innehåller flera felaktiga och ostyrkta påståenden: gällande kristendom (fast det kan passa olika på olika samfund och förstås kristna som inte riktigt är insatta i vad Bibeln säger), Eusebius skrivningar, NT:s historicitet, den historiske personen Jesus/Yeshua/Yehoshua, "Netzarim" så som det är beskrivet överhuvudtaget...

  Och då Skriften förutsåg att Gud skulle förklara hedningarna rättfärdiga av tro, förkunnade den i förväg detta glada budskap för Abraham: I dig skall alla folk bli välsignade [1 Mos 12:3]. Alltså blir de som tror välsignade tillsammans med Abraham som trodde [1 Mos 15:6]. Men alla som håller sig till laggärningar är under förbannelse. Det står skrivet: Under förbannelse står den som inte håller fast vid allt som är skrivet i lagens bok och gör därefter.[5 Mos 27:26] Att ingen förklaras rättfärdig inför Gud genom lagen är uppenbart, eftersom den rättfärdige skall leva av tro.[Hab 2:4] Men lagen säger inte "av tro", utan den som håller dessa bud skall leva genom dem.[3 Mos 18:5] Kristus friköpte oss från lagens förbannelse, när han blev en förbannelse i vårt ställe. Det står skrivet: Förbannad är var och en som är upphängd på trä. [5 Mos 21:23] (Galaterbrevet 3:8-13)

  SvaraRadera
 3. Hej Daniel!

  Du skriver: "Har ni någon speciell historisk källa till Ribi Yehoshua, hans liv och vad han sagt?"
  Se vår hemsida; klicka på Web mall i vänstermenyn; klicka på "Netzarim" i bottenmenyn; se "NHM".

  Dina översättningar från Tanakh är inte i överensstämmelse med den hebreiska etymologin.

  T.ex. ordet "emunah". Se översättningar på vår hemsida; klicka sedan på "glossaries" på första sidan för översättningar i enlighet med etymologi (forskning om ords ursprungliga betydelse) = vetenskap.

  För övrigt acceptar inte Ribi Yehoshuas efterföljare Netzarim NT som du citerar.

  Påståendena är inte ostyrka -- har du läst hela "History Museum"? Sedan finns NHM i "Web mall" - en bok med hundratals sidor av forskning.
  Eftersom alla våra påståenden är baserade på en logisk och vetenskaplig analys av alla relevanta historiska dokument, så är bevisbördan på dig om du anser något är felaktigt.

  Anders Branderud

  SvaraRadera
 4. Anders,
  Tack för ditt svar. Ber om ursäkt för min otålighet!

  OK, jag ska läsa i History Museum och får återkomma.

  Vad jag ifrågasatte var det jag läst som du sa att jag skulle läsa, delen "Christians". Visst, alla påståenden var inte ostyrkta, det sa jag inte heller, men de var felaktiga. ;)
  Men låt oss titta på det som påstås om Eusebius på sidan då; påståendet är återkommande så mycket verkar ju bygga på detta.
  The earliest Church historian, Eusebius documented (Eccl. Hist. III.xxvii.4) that Hebrew Matityâhu was the only account ever accepted by the Original and Authentic Nәtzârim.
  Men det är rätt långt att bara gå ifrån det att Eusebius skriver i Eccl. Hist. III.xxvii endast om "ebioniterna" som läste ett "hebreer-evangeliet". Ni skulle väl inte lita på de andra saker som han skriver, att dessa var kättare influerade av en ond demon?

  Ha det så bra!

  PS Om "emunah" ja så säger mina lexikon också. Jag tog även en titt i John MacArthur Study Bible i kommentaren till Hab 2:4 I kontrast till de högmodiga kommer de rättfärdiga verkligen bestå genom sin trohet till Gud. Detta är kärnan av Guds budskap till Habackuk. Både aspekten av rättfärdiggörelsen av tron, som noterats av Pauli användning i Rom 1:17 och Gal 3:11, såsom aspekten av helgelse genom tron, som använts av Hebréerbrevets författare (10:38), reflekterar essensen av Habackuk; det finns ingen konflikt. Emfasen i både Habackuk och NT-referenserna går bortom troshandlingen och inkluderar fortsatt tro. Tron är inte en engånshandling utan en livsstil. Den sanne troende, förklarad rättfärdig av Gud, kommer bestå i tron som livsmönster.

  SvaraRadera