Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

måndag 12 april 2010

Att dessa gamla efesiska böcker brändes!

Ur: J.R. Miller "Paul's Message for Today" 1904
Översättning av: mig


"Många av dem som trodde kom och bekände öppet vad de tidigare hade gjort. Åtskilliga av dem som hade bedrivit trolldom samlade ihop sina böcker och brände upp dem offentligt. Man räknade ut vad de var värda och kom fram till flera miljoner kronor!" Apg 19:18-19

Ett bevis på kristendomens kraft var på det sätt som dessa nya troende i Efesus avsade sig sitt onda leverne och gav upp sina lönsamma synder. Många av de som hållit på med att utöva magi samlade ihop sina böccker och gjorde ett bokbål på torget.

Alltid, bör de som följer Kristus vara redo att skiljas från allt som är syndigt i sina liv och arbeten, så att Kristus kan äras över allt annat. Synder som behålls i hjärtat--förgiftar livet, gömmer Guds ansikte och stänger ute välsignelse. Oavsett kostnaden, måste våra synder offras, annars kommer de förstöra oss!

Att dessa gamla efesiska böcker brändes föreslår att vi bör ha bokbål med våra onda böcker. Det finns många böcker som måste brännas! De har Satans gift i sig! Att läsa dem är att fördärva våra egna själar. Att lägga dem i andras händer--är att förstöra dem.

I Indien tog en man ner en bok från hyllan--och en huggorm kom ut ur boken och högg ihjäl honom! Likadant, finns många böcker där dödliga huggormar ligger gömda! Vi bör vara mycket försiktiga i att välja vilka böcker vi läser. En god bok är en stor välsignelse--men en dålig bok är en förbannelse!

2 kommentarer:

  1. Där man bränner böcker bränner man snart människor....

    SvaraRadera
  2. Tja, många av Jesu efterföljare i första kyrkans tid korsfästes upp-och ner, täcktes med tjära och tändes på för att lysa upp Roms gator. Fast jag tror inte det var för att de brände böcker utan för att de var kristna.

    SvaraRadera