Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

torsdag 1 september 2011

Jag är kristen. Jag har ju ett kors runt halsen.

Många människor inkl kändisar har ett kors runt halsen eller som tatuering. Jag har också haft det runt halsen. Men visste jag vad det betydde då? Vet många av de som har det om vad korset betyder? Har de fått veta det?

Ty detta budskap om korset är en dårskap för dem som blir förtappade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft.
(1 Korintierbrevet 1:18 SFB)

Ni som var döda på grund av era överträdelser och er oomskurna natur, också er har han gjort levande med Kristus. Han har förlåtit oss alla överträdelser och strukit ut det skuldebrev som med sina krav vittnade mot oss. Det har han tagit bort genom att spika fast det på korset. Han har klätt av väldena och makterna och förevisat dem offentligt, när han på korset triumferade över dem.
(Kolosserbrevet 2:13-15 SFB)

I detta klipp från Hell's Bells 2 av Eric Holmberg och The Apologetics Group, undersöks frågan om hur korset framställs i dagens samhälle jämfört med vad det verkligen betyder.Se även: Dagen: Är begreppet ”kristen” förbrukat?

1 kommentar:

 1. Hejsan hoppsan!

  Man möter så många människor som har stora kors hängande runt halsen eller i öronen,
  Och jag undrar ofta om dom känner Jesus Kristus och om dom kallar sig själva kristna.

  Men jag är för feg för att fråga..
  Har själv burit ett korssmycke just av den anledningen, Att någon faktiskt skulle våga inleda ett samtal om Gud,
  Fick respekt en gång av en ortodox pizzabagare som tyckte den var fin ;)

  Det är så många uppenbart ofrälsta människor som bär korset som en mode grej,
  Så nu ligger det och samlar damm hemma.

  ha det gött

  SvaraRadera