Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

torsdag 15 september 2011

Öppet brev till Mark Driscoll

Jag skrev igår lite om YRR och Mark Driscoll, men samma dag, senare, märkte jag att pastor Joel Taylor även just hade skrivit ett öppet brev till Mark Driscoll och lagt upp på sin blogg. Så jag får göra ett kompletterande inlägg här och dela några av sakerna han skriver. Jag har inte startat en anti-Mark Driscoll-kampanj med två inlägg i rad, utan det bara råkade bli så och jag får komplettera. Det är några sanningens ord här som Driscoll får tycker jag.

Taylor skriver först till Driscoll angående hans pornografiska profetsyner, som en annan artikel jag länkade igår också skrivit om. Nu är dessa cessationistiska, vilket inte jag tror att jag är, men håller ändå med om vad de säger, då vi även om vi inte ska förakta profetior, också måste pröva allt. Vi måste granska profetior och utöva gåvan att skilja mellan andar. Att få profetiska syner, eller tilltal/kunskapens ord om andras synder, lär ju bibliskt sett inte innebära att den helige Ande får en att se på alla de "saftiga detaljerna", som vi uppmanas i Bibeln att inte ens se på frivilligt.

Sedan angående att Driscoll twittrat att han mötte en f d "häxmästare" och fick höra Gud säga att denne var en av de utvalda.

Enligt Taylor är detta allvarligt. Om man säger sig kunna avgöra vilka som är utvalda eller ej så har man gått för långt. Då utger man sig för att vara Gud.

Men jag älskar dig, mannen. Tror jag. Jag är inte säker. Jag är inte säker för jag vet inte om du är en broder i Kristus eller fienden som tyst smugit sig in, obemärkt och sedan blivit lanserad och handledd av John Piper... (Översatt från det öppna brevet till Driscoll)

Länk till det öppna brevet: här

Relaterat i Dagen: II

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar