Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 23 december 2009

Alla människor är födda onda utom Jesus

Se detta klipp (hela predikan finns här) och tänk på, när vi firar Hans födelse, som föddes utan synd för att dö för våra synder!För övrigt:
Bra julmusik Go Fish - It's About The Cross inte min musiksmak men så bra text det kan bli. Finns på spotify också.

Tänk också på och be för alla som inte har en god jul. Ny attack mot Irak-kristna Tvååring omkom efter påbackning (Dagen, GP) (och missa inte om detta Tröst för förkrossade föräldrar)
Var glad och tacksam till Gud om du har en god jul.

Han som låg i krubban är människa och Gud, Han är inte ond! Men du är det! Se själv. 80 procent tror på Gud i USA. Det är bra, men det hjälper inte att bara tro på Hans existens. Om du skulle hoppa ut ur ett flygplan skulle du inte bara tro på fallskärmen, utan ta på dig den! Natten går mot sitt slut och dagen är nära. Lägg bort mörkrets gärningar och ta på dig ljusets vapenrustning. Lev värdigt! Inte i supande och fester; inte i sex utanför äktenskapet; inte i strid och avund. Ta på dig Herren Jesus Kristus! (se Romarbrevet 13:12-14)

Har du omvänt dig från din synd och lagt din förtröstan på Jesus än!? Du kan inte garantera att du lever imorgon! Eller att Jesus inte kommer tillbaka om en sekund!

Förresten kommer ordet "Jul" från ett av avguden Odens namn. God Kristi födelse!

6 kommentarer:

 1. Att 80 % av amerikanarna menar sig tro säger ingenting då Jakob skriver i sitt brev: ”Du tror att Gud är en. Det gör du rätt i. Också de onda andarna tror det, och bävar."

  SvaraRadera
 2. Ja, Elisabet. Jag misstänker starkt också att de inte tror på Gud, utan deras avgud som de skapat i sitt eget sinne för att passa till deras syndiga livsstil. T ex även om 80% av amerikanerna kallar sig kristna, begår 50% skilsmässa. Och sedan hur mycket abort, otukt, girighet, lättja, frosseri osv...

  SvaraRadera
 3. Det är inte sant. Människan är inte född ond, men hon är inte heller född god. Därför döper vi inte spädbarn i den baptiska dpåtraditionen. Endast Gud är god. Vi människor har bara att välja.

  Så snart vi blir så gamla att vi kan välja mellan rätt och fel så kommer vi att bli varse att vi inte kan göra allt rätt,och behöver vi bli födda på nytt.

  Det är sant att vi mycket väl kan har en kristen bekännelse men leva utanför Guds vilja. Amerikanarna har en annan risk än vi europeer. Vi förnekar generellt Gud medan man i USA tycker att tron är normalt. Därmed kan de tro att allt är väl, fastän de gör emot Guds vilja.

  Vänlig hälsning

  SvaraRadera
 4. Hej, Anonym

  Vi kanske skulle hålla oss till Bibeln och inte traditionen.
  Bibelställen och resonemang finns i videon. T ex 1 Mos 8:21 (2:03 in i videon).
  För den delen betyder det inte att barn är födda som skyldiga, de har ännu inte begått ondska men är onda till naturen. Att döpa spädbarnet hjälper inte ett skvatt eftersom det är omvändelse och tro på Jesus som gäller. Hänvisar till en bloggpost där jag tar upp frågan om var barn hamnar när de dör: http://job25-masken.blogspot.com/2009/08/trygga-i-guds-famn-trost-for.html

  Guds välsignelse önskar jag dig!

  SvaraRadera
 5. Jesus sa att barnen hör himmelriket till, då borde de inte vara onda eller hur?
  Gerd

  SvaraRadera
 6. Hej Gerd (är du samma Anonym som innan?)

  Bra att du tar upp det.
  Det Jesus säger i Matt 19:14 innebär att Guds barmhärtighet nådefullt sträcker sig till spädbarnen (dessa var spädbarn enligt Luk 18:15). Spädbarn kan inte skyllas för sina synder på samma sätt som vi, som syndar medvetet och uttänkt. Så spädbarn, om de dör, blir pånyttfödda och får inträde i Himmelriket. Det betyder alltså inte att barn är fria från den onda naturen och skulden vi människor ärvt från vår fader Adam (se Rom 5:12-19). De hade dessutom inte kunnat dö överhuvudtaget annars eftersom döden är pga synden. Genom Guds nåd kommer människor till Himlen, inte för de förtjänar det.

  Guds välsignelse!

  SvaraRadera