Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 9 december 2009

Bokrecension: Ray Comfort "You Can Lead An Atheist To Evidence But You Can't Make Him Think" och "Nothing Created Everything"

You Can Lead An Atheist To Evidence But You Can't Make Him Think
kom för ett tag sen och jag läste den för ett tag sen.

Nothing Created Everything (The Scientific Impossibility Of Atheistic Evolution)
är lite nyare och har en särskild fördömelse av Richard Dawkins på framsidan där han citeras säga om Ray Comfort att han är en "okunnig dåre"

Recension av två böcker samtidigt? De är nästan samma bok. Båda består mest av frågor från ateister på hans blogg och svar, blandat med lite trevlig Ray Comfort-humor som många råkar ta på allvar. Jag har sagt tidigare att när det gäller Comfort, är det hans undervisning om evangelisation som är bäst, och som jag tillämpar. Apologetiken är inte alltid så jättebra. Han använder argument som faktiskt blivit vederlagda (eller jag kanske litar för mycket på ateisterna som svarar?) Så allt på hans blogg, som numera är riktad till ateister, är inte så jättebäst. Men när det gäller dessa böcker, märker man att han sparat det bästa till dem. Mycket bra svar på de många bra frågorna.
Texten är rakt av kopierad från hans blogg ibland. På ett ställe i "Nothing Created Everything" står det nåt i stil med "titta bara på alla kommentarerna i den här bloggen..." Så det verkar vara en liten miss. En annan bieffekt av att texten kopierats rakt av utan redigering är att det är en del svavelpredikan och frälsningsinbjudan i många av svaren vilket kan bli lite tjatigt. Men, som sagt, bra frågor och svar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar