Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 2 december 2009

Recept på andlig katastrof


Du börjar med en stor skål full av åratals ytliga självcentrerade "vad betyder denna vers för mig"-bibelstudier. Rör sedan i ett stort mått av biblisk analfabetism, medan du lägger till en gnutta jäst av att vägra säga emot fel; och se till att blanda i mer än en måttlig andel kvinnliga pastorer.
Lägg sedan till i blandningen en ohälsosam andel "nu gör vi kyrkan till en underhållande upplevelse" mjukt sammanblandat med goda människocentrerade "säg till dem vad de vill höra." Strunta nu i allt och ta ledigt; låt den beska smeten ruttna tills den blir helt kompakt, glasera sedan med kontemplativ andlighet som dödar kritiskt tänkande, och slutligen stänk på en aning postmodern pudding som omfamnar "mystik och tvetydighet."

Översatt från Apprising Ministries: RECIPE FOR SPIRITUAL DISASTER

1 kommentar: