Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

tisdag 1 december 2009

Om väckelse och behovet av reformation

Jag har lagt upp denna video tidigare, men nu när Dagen skriver om hur pingströrelsens predikantvecka inleddes med budskapet att på nytt bli en väckelserörelse, kan det vara lägligt igen.

Paul Washer talar i denna 16 minuters video om hur han blev kristen, om väckelse och behovet av reformation.
Och en annan reflektion:
- Utmaningen är kommunicera evangeliet till vår tid, säger Stefan Claar.
Jag hoppas inte detta betyder att förvränga evangeliet för att få folk att acceptera det. Som tur är finns svaret nu rakt framför näsan, snart om du läser vidare :) hur man kommunicerar evangeliet bibliskt som Jesus gjorde se denna video. Jag är ute och vittnar på detta sätt varje vecka och brukar skriva om det (se mina inlägg om evangelisation). Folk blir inte arga, utan glada och tackar en. (Förutom få undantag förstås, de som blir arga är de som är kristna...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar