Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

fredag 19 mars 2010

Evangelist häktad i Skottland!

Jag läste detta på en av de bloggar jag följer, The Lawman Chronicles (översatt):
Shawn Holes sitter för tillfället i en fängelsecell i Glascow i Skottland. Hans brott: han nämnde vad Bibeln säger om homosexualitet.

Detta är vad jag vet från väldigt säkra källor:

Shawn är i Skottland med en grupp europeiska och amerikanska evangelister och predikar Evangelium. Tidigare idag predikade Shawn på gatan till en folkhop. Enligt vad de andra evangelisterna som var där säger, var Shawns presentation av sitt vittnesbörd och Evangelium kärleksfullt och nådefullt. När Shawn predikat färdigt, frågade en dam från folkhopen "Vad säger Bibeln om homosexualitet?"
"Masken" smyger in en kommentar: Detta händer när vi är ute också ibland, vi gör samma sak som Shawn. Det fortsätter:
Shawn besvarade damens fråga genom att vända sig till Skriften. Hopen började gräla över att Bibeln inte talar emot homosexualitet, även om Shawn försökte vissa dem bibelställena.

Poliskonstaplar var närvarande och lyssnade på predikan. När Shawn delade vad Bibeln säger om homosexualitet, talade en poliskonstapel om för Shawn att han kränkte människor i hopen och att han inte fick predika om homosexualitet.

Inte långt borta från Shawn stod en ung man i hopen som rökte en marijuanajoint, vilket är olagligt att göra offentligt i Skottland. En av evangelisterna nämnde detta och en poliskonstapel svarade genom att säga "Tja, det är bara dagens Glascowungdom."

Shawn blev gripen för förargelseväckande predikan. Han kommer förbli i häktet tills han kommer inför domstol imorgon.

Enligt Lisa Holes, Shawns fru, planerar vissa delar av Skottlands evangeliska kyrkor att vara utanför tingshuset i protest mot Shawns gripande och till stöd för vår broder i bojor.

Jag som känner Shawn som jag gör, tvivlar inte en sekund att han frimodigt och kärleksfullt predikar Evangelium för andra fångar.

Be för Shawn och hans familj medan Shawn förnekar sig själv, tar upp sitt kors, och följer Kristus.
Och för oss, mina svenska syskon som läser detta: Kom ihåg att det har hänt i Sverige, med Åke Green. Samma har hänt förut med gatuevangelister Storbritannien, som inte alls nämnt homosexualitet! Var beredd att det bara kommer bli svårare att få predika Lag och Evangelium. Kommer vi våga evangelisera på gatan då, om vi inte ens gör det nu? Börja öva nu, så du är beredd och kan stå fast. Håll i kärlek fast vid sanningen. Förkunna Evangelium till varje pris!

För homosexuella, missa inte: Hopp För Homosexuella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar