Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

fredag 12 mars 2010

Evangelisation 11 mars

Apostlagärningarna 1:10-11 Medan de såg mot himlen dit han for upp, se, då stod två män i vita kläder hos dem. Och de sade: "Ni män från Galileen, varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen, han skall komma igen på samma sätt som ni har sett honom fara upp till himlen."

Kommentar: Slutsatsen är "Stå inte här och se mot himlen. Gud har gett evigt liv till en syndig mänsklighet. Gå och vänta på kraften att ta evangeliet till världen." Vi har inte blivit frälsta för att se upp mot himlen, utan för att ta ljuset till dem som sitter i den mörka dödsskuggan. Hur kan någon människa, som påstår sig ha Guds kärlek i sig, sitta passivt medan syndare dör varje dag och kommer till helvetet? Paulus sa "Ve mig om jag inte predikar evangelium!" (1 Kor 9:16)Översatt från Ray Comfort, The Evidence Bible s. 1393

En aktuell fråga i Dagen: Hur kan människor nås av evangeliet? Svaret hittar man i Bibeln, de predikade på gatorna och var ute bland människor och diskuterade på torgen. Jag var på stan igen igår och delade ut ca 100 traktater, lydde Herren Jesu befallning. Jag kände mig svag och trött, funderade bara på att åka hem direkt efter lektion men det är här som Gud visar sin makt, i vår svaghet (2 Kor 12:9.) Jag träffade faktiskt en annan broder som var från en annan församling, invandrarförsamling, gissar jag, han delade ut broschyrer. I början var vi skeptiska mot varandra men när vi upptäckte att ingen av oss var Jehovas vittnen, utan bröder i Kristus så sken vi upp. Han sa att han läst min traktat förut och att det var bra. Det viktiga med budskapet är evighetsperspektivet, var man tillbringar evigheten, i Himlen eller i Helvetet, detta höll vi båda med om. Men vi störde inte varandra för länge i vårt viktiga arbete, så jag gick bort en bit för att dela ut traktaterna. Vad som hände, bland annat: En kvinna stannade och undrade vad jag delade ut. "Det handlar om Gud," svarade jag. Hon gav mig ett hånfullt leende och "hehe, då vill jag inte ha."
En annan man stannade och undrade också vad det var. Jag frågade om han trodde på Gud. Han trodde iallafall på någon högre makt. Jag frågade var han tror händer när man dör. Det visste han inte.
"Om det är som Bibeln säger, om Himlen finns, tror du att du skulle vara tillräckligt god för att komma dit?"
"Nja, jag tror ju inte på det där med Himlen och Helvetet."
"Nej, jag vet, men om det finns!"
"Jag tror ju inte på det där, men jag håller med Bibelns moralundervisning, gör för andra vad du vill att de ska göra för dig."
"Ja, och det är ju också om vi följt detta som avgör var vi hamnar när vi dör."
Anar jag att han blev lite överbevisad om synd genom Lagen (Rom 3:20)? Jag tror han var på väg att lämna tillbaka traktaten till mig. Så jag sa: "Men du, du kan iallafall läsa där och se :)"
"Ja, det får jag göra." Så gick han. På traktaten är en länk till godhetstestet, som är en genomgång av Lagen före Evangeliet, så man förstår att man är en syndare, att man inte är tillräckligt god för att komma till Himlen, utan är på väg till evigt straff under Guds stränga vredesdom i Helvetet, och behöver bli frälst ifrån detta (Rom 5:9). Det är i den ordningen man ska gå. Man kan inte bara gå fram och säga "Gud älskar dig," utan, förklara på vilket sätt, om synden och domen först, för att sedan visa Guds kärlek i Evangeliet, att Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog i vårt ställe, medan vi ännu var syndare (Rom 5:8) och upphöja Guds nåd (Rom 5:20.) Evangeliet har nått ytterligare 100 människor. 100 till som inte kan skylla på mig på Domens dag.

  • Be: att skördens Herre sänder ut arbetare till sin skörd, som är stor, men arbetarna är få (se Luk 10:2) att Gud öppnar en dörr för ordet, så att vi kan predika Kristi hemlighet, och tala som vi bör (se Kol 4:3-4), för det som planterats, att någon vattnar, att Gud ger växten (se 1 Kor 3:6-7)
  • Missa inte denna undervisning om hur man evangeliserar och vittnar bibliskt och effektivt!
  • Tips om Traktater
  • Läs fler Fiskehistorier, som är till för att uppbygga, hjälpa och uppmuntra dig att lyda Jesu befallning att Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen! (Mark 16:15) så att Guds namn blir känt och ärat, Hans nåd upphöjs genom frälsningen av fler stora syndare, att Lammet som slaktades får den fulla lönen för sitt lidande och människorna blir frälsta ifrån Helvetet!
  • Har du också någon "fiskehistoria" att dela med dig av? :) Maila mig: space_knife (snabel-a) hotmail.com så lägger jag upp den i bloggen. Inget är för litet, allt är vittnesbörd till Guds ära, om hur mäktigt Han verkar i oss som är små, ynkliga och fega!