Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 10 oktober 2012

Vad Skulle den Moderne Predikanten Ha Gjort? (Paul Washer)

Paul Washer berättar historien om hur en man i Alaska blev frälst (räddad.)Han berättar den i flera predikningar när han pratar om att moderna predikanter bara ber en s k frälsningsbön med någon och sedan är de "frälsta" som om att det är en vaccinationsspruta. Enligt Bibeln krävs dock mera arbete från evangelistens sida i evangelieförkunnelsen. I Bibeln finns det inga frälsningsböner utan det är omvändelse, samvetskval och ånger över synden, en vilja att bättra sig, och hel förtröstan på Jesus, som gäller.

Nej. Det finns inga frälsningsböner i Bibeln och du blev inte frälst av en frälsningsbön, utan av Jesus, om du omvänt dig och trott Evangeliet.

Om det varit en annan predikant som mannen i Alaska träffat så hade han bett en frälsningsbön och efter några veckor dött och hamnat i Helvetet. Det krävdes istället, som sagt, ett längre arbete och uppoffring för evangelisten, men till slut blev mannen frälst.

Han berättar även berättelsen i den historiska predikan Tio Anklagelser Mot Den Moderna Kyrkan (som har svensk text)

Se även:
Omvändelse: Rövaren på korset