Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

måndag 8 juni 2009

Är Rob Bell kristen?

Är Rob Bell en kristen? Lyssna på Rob Bells hyckleri och avgör själv.


3 kommentarer:

 1. Tack för att du tar upp detta, Rob Bell & Co har blivit ytterst populär i svensk kristenhet (se bloggar såsom kolportoren.com)- inget annat än flum blandad med katolisk religiös mystism.

  SvaraRadera
 2. Detta är på riktigt? Du har totalt missuppfattat vad Bell säger i sin predikan, totalt missuppfattat skillnaden mellan metafor och budskap.

  Är det inte vanskligt att avgöra vem som är kristen eller inte?

  Klart Bell är kristen. Han ställer sig bakom Nicea 325 tillfullo. Varför skulle han inte vara kristen?
  //
  Joel

  SvaraRadera
 3. Japp, det är vanskligt att kalla folk kristna bara för de bekänner med sina läppar. Kärleken prövar för att vara på den säkra sidan och se om de är i sanningen.

  Det är inte jag som pratar i radioprogrammet, jag har bara länkat den från youtube. Så jag vet inte hur du kan döma min uppfattning.
  Sedan är det väl Bell som missuppfattat, alternativt förvanskat Bibeln så att den passar till det han säger. Ironin med det hela är att han kallar sig själv för hund också i slutändan. Så blir det med postmodernism.

  SvaraRadera