Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

måndag 22 juni 2009

De har gått på sin egen propaganda

Humoristerna fortsätter sin otyglade dårfärd i att förstöra sin egen trovärdighet. Kort efter det löjliga test som jag kommenterat publicerar de denna debattartikel i DN som jag först läste om i Dagen. "Manifestet" inleds:
Tolv kända intellektuella i ett gemensamt manifest: Också i Sverige kränks mänskliga rättigheter med hänvisning till religion.

Tolv kända intellektuella...?
De påstod att de var visa, men de blev dårar. (Rom 1:22)

De skriver bland annat: "Också i Sverige kränks mänskliga rättigheter med hänvisning till religion."
Alltså, samma saker som vanligt:
- Stjäl den kristna "religiösa" dogmen om mänskliga rättigheter och säg att det kommer ifrån ateismen. Mänskliga rättigheter är inte vetenskapligt bevisat.
- De argumenterar precis likadant som man redan lärt sig att göra vid 14 års ålder, som jag själv bevittnat efter att ha genomgått den ateistiska indoktrineringen i en kommunal skola.
- De talar inte emot Guds existens, utan hänvisar bara till konsekvenserna av religion. De undviker t.ex. "Om Gud finns, har skapat världen, har all rätt att bestämma precis som Han vill, borde vi inte lyda Honom framför människor, oavsett konsekvenser?"

Iallafall, argumenten är så banala att jag redan tagit upp dem, se främst Är Kristendom Bara Dåligt? även uppföljaren Ateism Är Bara Dåligt! och kommentarer till deras roliga test. Och i Michaels Blogg står det mycket bra saker.

Avslutar med lite bibelläsning. Romarbrevet 1:18-25
Guds vrede uppenbaras från himlen över all ogudaktighet och orättfärdighet hos människor som i orättfärdighet undertrycker sanningen. Det man kan veta om Gud är uppenbart bland dem, Gud har ju uppenbarat det för dem. Ända från världens skapelse ses och uppfattas hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomliga natur genom de verk som han har skapat. Därför är de utan ursäkt.
Fastän de kände till Gud, prisade de honom inte som Gud eller tackade honom, utan förblindades av sina falska föreställningar, så att mörkret sänkte sig över deras oförståndiga hjärtan. De påstod att de var visa, men de blev dårar. De bytte ut den odödlige Gudens härlighet mot bilder av dödliga människor, av fåglar, fyrfotadjur och kräldjur. Därför utlämnade Gud dem så att de följde sina egna begär och bedrev allt slags otukt och förnedrade sina kroppar. De bytte ut Guds sanning mot lögnen och tog sig för att dyrka och tjäna det skapade i stället för Skaparen, han som är välsignad i evigheter, amen.

med tanke på en av personerna som skrivit under skulle man kunna frestas att gå en vers längre, men det känns lite onödigt

9 kommentarer:

 1. Tror du verkligen att artikelförfattarna skriver ingressen själv? Epitetet "Tolv kända intellektuella" är en beskrivning som DN debatts redaktion har gett författarna - inte hur de själva beskriver sig. Ger en ganska klar bild av hur noga du läst och förstått artikeln...

  SvaraRadera
 2. Nej, jag trodde inte att de själva skrivit ingressen. Det är dock vanligt för nutida ateister, humoristerna inräknade, att kalla sig "smarta," "intellektuella," "ljushuvuden" (brights.) Men jag medger att det inte var det rätta tillfället att kommentera detta med denna bibelvers, det skulle kunna göras annorstädes. Tack för rättelsen. Gud välsigne dig!

  SvaraRadera
 3. Men herregud... Inte kan du på allvar mena att "mänskliga rättigheter" på något som helst sätt har ett bibliskt ursprung! –

  SvaraRadera
 4. ankjakt,

  Tack för din fråga. Jag anar att det är en hånfull sådan - Gud välsigne dig - och att du redan gissat svaret, så jag tror det inte vara någon nöd för mig att svara vidare på den.

  Vill du säga någonting mer är du alltid välkommen, även med mer hån - jag vet ju hur det kan vara när man inte är kristen och inte har några transcendentala moraliska värderingar, du vet som skulle komma ifrån Skaparen själv t.ex. i Hans Ord Bibeln, och som är det enda som kan ge en verklig, vettig grund för sånt som mänskliga rättigheter, och att det därmed är OK att håna folk - men undvik gärna hädelser, som ditt inledande missbruk av Herren din Guds namn, i fortsättningen.

  Ha det så gjôtt!

  SvaraRadera
 5. Nog kan du svara på frågan: på vad sätt har fenomenet "mänskliga rättigheter" bibliskt ursprung?

  SvaraRadera
 6. Ta engelska Bill of Rights från 1689, och amerikanska självständighetsförklaringen från 1776 där det hänvisas till den bibliske Gud Allsmäktig, Herren, skapelsen.

  Men, i slutändan har ju mänskliga rättigheter och allt annat som existerar sitt ursprung, inte i Bibeln som text, utan i den sanning som texten beskriver.

  I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. Han var i begynnelsen hos Gud. Genom honom har allt blivit till, och utan honom har inget blivit till, som är till. (Johannesevangeliet 1:1-3)

  SvaraRadera
 7. I den amerikanska självständighetsförklaringen finns ingen hänvisning till den "bibliske" Guden. Väl en deistisk liten blinkning. Men för övrigt var de författarna till Declaration of Independence möjligtvis deister, i flera fall direkt kritiska till kristendomen.

  Vad du hittar i Bill of Rights som är kristet - det får du gärna upplysa mig om.

  Vad "...i slutändan har ju mänskliga rättigheter och allt annat som existerar sitt ursprung [...] i den sanning som texten beskriver" betyder är obegripligt. Men det argumentet kan du lika gärna skriva att rasism, våldtäkt, satan och svältdöd kommer från "den sanning som texten beskriver".

  SvaraRadera
 8. Som sagt, hänvisas till Gud Allsmäktig, Herren och skapelsen, eftersom du inte är kristen så kanske du inte vet att detta är mycket bibliska termer?
  Finns även lite läsvärt här om självständighetsförklaringens författare: http://www.christianheritagemins.org/newletter_article_list.htm

  SvaraRadera
 9. Nå, jag blir inte analfabet för att jag inte tror på tomten, älvor eller Gud. Dessutom har jag en akademisk examen i religionsvetenskap, så du behöver inte oroa dig för att du skjuter över huvudet på mig. Hur ser dina meriter ut?

  I självständighetsförklaringen finns en (1) hänvisning till skaparen. Kristendomen har inte patent på det begreppet, utan som jag skrev tidigare, används det även av deister.

  Genom att ha en sådan kyrkfri självständighetsförklaring bryter författarna den kyrkliga inflytandet över den nya nationen. Läser man sedan konstitutionen, är den HELT gudlös.

  Betänk också den religionsFRIHET som de nya amerikanska dokumenten slår fast...

  De amerikanska dokumenten skapar en fri nation. Inte en kristen nation.

  SvaraRadera