Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

lördag 5 december 2009

Paul Washer - De Största Orden I Hela Bibeln (Svensk text)

Jag har nu översatt denna, för det är min favoritpredikan av Paul Washer. Jag tror också det var den första jag såg av honom, för 1 3/4 år sedan. Han sa mycket i denna predikan jag ville ha sagt, så jag behöver inte "återuppfinna hjulet", och jag lärde mig mycket. Det var i denna jag fick höra Evangeliet så tydligt, och fick många svar på mina frågor efter diskussioner med kristendomskritiska personer - och de fick också svar! Ovärderlig undervisning.



Nu ligger inga fler predikningar av Paul Washer så högt i prioritet, de flesta som ligger uppe är det ungefär samma saker som han säger, de jag nu översatt, som finns på vimeo är de jag sett som viktigast. Men det finns fler saker jag planerar översätta, kortare, definitivt inte 2-timmars, så det blir mer om Gud vill!

2 kommentarer:

  1. 1 Kungaboken 18 : 21. idag är det många kristna som inte är kristna, därför man lever ett dubbel-liv, man vill inte inse att man vet ingenting, hur många orkar höra predikningar som är längre än 10 minuter, hur många predikar längre än 10 minuter, Gud är kärlek, det har jag själv hört till leda, vart har Guds Helighet och rättfärdighet tagit vägen, synden och döden är inte verklig, för man missar sanningen att Jesus är sanningen, Korset är en dårskap för världen, idag talas det om att Jesus kommer snart, men vad händer, ingenting, människor lyssnar inte till dagens profeter, och det går för många som i gamla testamentet, Guds vrede drabbar dem, idag predikas det inte längre om familjen, därför man vågar inte, eller kan inte, man och hustru, står det i min bibel, men man kan undra när skall de som är så rädda om sina positioner
    komma på tanken att skriva en bok som visar hur Jesus skall vara när han kommer åter,det finns ju redan jycklare som skriver, " tro inte allt jag skriver" och ändå så skall det vara mer sanning i deras boken om Jesus än i Bibeln som är Guds ord och andra jycklare som talar om att brinna i helvetet bara för att slippa kristna,
    Tack Daniel, har sett hela predikan, men hur skall man kunna nå människan utan att först få veta orsaken till att Jesus dog för oss, ett slacktoffer det sista,... Paul Washer får en att inse, knäböj inför Herren, allt är bara nåd för
    alla människor,en Guds gåva,

    SvaraRadera
  2. Gud är Helig och Rättfärdig men hur ofta hör man det idag? inte alls, skulle jag vilja säga. Gud är kärlek och bara kärlek därför får vi göra och leva som vi vill utan att behöva bry oss om Gud."evangeliet" har blivit narcissistiskt .Gud ska bara välsigna oss och ge oss det vi vill ha ,när vi helst vill ha det. Man presenterar Gud som en sliskig bakelse som det bara är att sätta tänderna i.
    Vi är i centrum ,Gud är skyldig oss, fast det egentligen är helt tvärtom. Det är vi som är skyldiga och Gud som har rätt och är i centrum.

    SvaraRadera