Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 5 december 2012

Ateism: Rationellt och Objektivt?

Nedan här är ett klipp om den populära "ny-ateismen" man träffar på en del av. Med tankar från Dawkins, Hitchens och andra kändisar, och i Sverige "humanisterna" Christer Sturmark & C:o. De särskiljer sig från gammal ateism i det att den gamla funnits i Sverige länge, men den nya är det gamla som fått en liten "väckelse" i USA och bara upprepar samma gamla visor som de gamla gjorde och som numera är gammal skåpmat och inte har utvecklats sista 50 åren eller längre bak. Det roliga är när det nu kommer tillbaka ett varv till Sverige och kryddats på med att ateister skulle vara förföljda av kristna/teister (då ateister är en minoritet i USA) och det blir något tragiskt löjligt när ateister i Sverige kommer med samma gnällvisor fast det är de som är en majoritet och om man är kristen eller tror på Gud så blir man ofta hånad. Samtidigt tror ny-ateisterna sig vara mer intelligenta och genomtänkta fast de vet extremt lite om tron på Gud.

I slutet av klippet uttrycker sig dock John Turner lite olyckligt då han säger att det krävs mer än ny-ateismen för att uppluckra kristen tro vilket antyder att kristen tro kan uppluckras.

Det här är inte möjligt eftersom den ende som kan motbevisa Gud är Gud själv, men Gud kan inte förneka Sig själv. (2 Tim 2:13)