Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 16 september 2009

TAGGA NER!!!?

Tänkte efter att ha publicerat förra inlägg: Är det värt det? Inte alls så många som kommer till denna usla blogg gör godhetstestet, vilket jag anser är viktigast. Jag vill inte upphöja mig själv eller mitt tarvliga skrivande utan Jesus och Hans Evangelium.

Sedan kommer kommentaren som ett brev på posten:

"Du skulle nog må bättre om du taggade ner lite, litade på Guds kärlek istället för att vara så rädd för helvetet."

Jag kanske inte känner igen Guds röst så bra. Men jag känner mycket väl igen min fd fader och slavdrivare Satans röst när jag hör den. En bra princip i livet: vad skulle Satan vilja att du gjorde? och handla emot det. Det är svårt för oss onda varelser att känna igen Den Godes röst, men inte den ondes. Nu är jag inte rädd för Helvetet för egen del då jag förtröstar på Jesus och är frälst, men är rädd för andras del!

Tack Gud för att du skickade en röst som jag kan känna igen! :)

Och den Goda Rösten kände jag igen efter detta: A Fully Consecrated Man?

3 kommentarer:

 1. Ok så nu är jag Satan... Mycket har jag blivit kallad för i mina da´r men inte detta... Tycker du att det är kärleksfullt att anklaga dina medmänniskor för att vara Djävulen?

  SvaraRadera
 2. Gud välsigne dig Anonym, får man fråga vad du heter?

  Jesus kallade Petrus för Satan. Han tänkte inte Guds tankar utan människotankar.

  Vad det handlar om är inte att anklaga (hebr satan) utan att konstatera att Satan tänkte ont, men Gud har tänkt det till godo genom det som nu har skett... :)

  Det känns lämpligt att passa på att svara på det andra som skrevs under Nyhemsinlägget här:

  Jag har träffat några som vill vara kristna, inte för att de älskar Gud, utan för att de fruktar att hamna i helvetet... Jag vet inte hur du tänker...

  Vi har anledning att ifrågasätta om dessa verkligen är frälsta. Jag är kristen därför att jag blivit född på nytt, Gud själv har utfört ett sådant verk i mig att jag hatar den synd jag en gång älskade och älskar den Gud jag en gång hatade. Han har tagit ut hjärtat av sten och lagt in ett hjärta av kött. Man vill lyda Gud av kärlek och tacksamhet för att Han varit så god att frälsa en, inte av tvång, rädsla eller andra felaktiga motiv. Rädsla finns inte i kärleken, utan den fullkomliga kärleken driver ut rädslan. Rädslan hör ju samman med straff, och den som är rädd är inte fullkomnad i kärleken. (1Joh 4:8)

  Men jag tror ärligt att du skulle må bättre om du taggade ner... Det måste vara fruktansvärt jobbigt att gå runt och må dåligt över oskyldiga saker som att tonåringar blir förälskade på kristna konferenser (och skriver låtar om det). Tänk efter lite: Kristna måste ju också få bli kära och gifta sig, tom Paulus godkänner ju detta (om än motvilligt). Det är väl bättre om det sker på Nyhem istället för krogen?

  Det var en liten del av ett avlägset inlägg där jag också skrev att jag överreagerade, och ville göra en helt annan poäng, så det är inget jag känner för att bråka vidare om. För tillfället. Du vinner. :)

  SvaraRadera