Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

torsdag 17 september 2009

Ditt Liv I Ett Nötskal (Paul Washer)Systemet du fötts i är så kraftfullt. Du fattar inte. Jag fattar inte hur mycket det tar tag i oss. En ung kille föds i denna värld, hans pappa förutsätter vissa saker för honom, han måste idrotta, göra detta, gå till skolan, få bra betyg, high school, bli populär, bli redo för college, han behöver gå till college, måste gå till college, man kan inte bli nåt om man inte går på college, sen går man på college för att få ett bra jobb, sen får man ett bra jobb som tar över hela ens liv fast man får några timmar ledigt på helgen, men såklart kan man trösta sig med att köpa massa prylar man inte behöver och sen dör man...?

1 kommentar:

  1. [Den oemotståndliga Guden! - Min respons till "Möjligheter eller falskt bete?" Del 2...Ser utifrån en del av responsen på Aletheia att jag uttryckte mig lite dåligt i Del 1, poänget med texten (som är ett försök att förklara Guds allmakt) är inte att förklara hur Gud är i sin helhet, utan att förklara en av GUDS EGENSKAPER...De val vi gör, före och efter frälsningen bestäms av vilka drivkrafter som finns i våran hjärtan...Gud profeterar i GT: "Jag skall ge er ett nytt hjärta och låta en ny ande komma in i er. Jag skall ta bort stenhjärtat ur er kropp och ge er ett hjärta av kött." (Hes 36:26), du väljer alltså inte att få ett nytt hjärta, utan det är Gud själv som ger dig ett nytt hjärta...INGEN av oss har förmågan att tro på Gud av egen kraft och vilja. Nej, av naturen är vi fientliga inställde mot Gud...Gud hade nu upphävd den frälsningshistoriska skillnaden mellan ”ren” och ”oren”. Och här uppstår den tredelning av mänskligheten.  Till Israel och världens övriga folk kommer nu församlingen såsom det ”tredje släktet”. Var och en som inte är kristen i Nya Testamentets mening (Apg 11:26) är antingen jude eller hedning, en fjärde alternativ finns inte.Detta nya Guds folk, som skal utvinnas kallar Skriften ekklesia (Matt 16:18, Ef 1:22, Kol 1:18), detta är den skara frälsta, som genom evangeliet (1 Tim 2:7) ”utkallat” (Rom 11:7) bland judar och hedningar (Ef 2:11-22), som på grund av sin himmelske medborgarrätt (Fil 3:22) och genom sin gudomliga del/arvingar av riket (Joh 1:12-13) en gång ska bli himmelrikets dömande församling (1 Kor 6:2f)...]

    SvaraRadera