Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

måndag 24 augusti 2009

Ray Comfort hos Pat Robertson

Jag tackar Gud för denne nyazeeländare. Man blir glad bara av att se honom och höra hans mycket bra humorblandade undervisning :)
Pat Robertson "the 700 club" intervjuar Ray Comfort om hur kristna kan använda logik för att peka Darwinister mot Gud. Det är väl sådär, lättsamt och roligt iallafall. Men de förstockade gudshatare som postar på hans blogg verkar varken roade eller övertygade. Evangelisationsundervisningen är dock av högsta kvalitet.
Som man gissar av denne evangelist tar han tillfället att klämma in ett tydligt evangeliebudskap och sin undervisning om evangelisation i svaren!

6 kommentarer:

 1. Frågorna var ju rent ut sagt ignoranta, meningslösa och vilseledande.
  "Tror du att vi fanns i vattnet och gick upp på land och utvecklade lungor?"
  Vi vet att det finns fiskar med lungor, dessa fiskar heter lungfiskar. Men det vill ni kristna tomtar inte lyssna på. Just pga att där finns själva felande länken mitt framför era ögon men skygglapparna åker på direkt, och ni travar glatt, men lite besvärat,vidare.

  Mr. Comfort påstår dessutom att Darwin aldrig kände Herren.
  Detta är en ren och skär lögn. Som Mr. Comfort är mycket väl medveten om eftersom det står i alla biografier om Darwin att han som ung var kristen och dessutom planerade att utbilda sig till präst innan han gav sig ut på på sin resa med HMS Beagle. Även om han kanske inte var bokstavstroende som ni.
  Han var övertygad om att Gud låg bakom naturens underbara värld bäst förklarat enligt Wiliam Paley's "Natural Theology" som han studerade på "Christ's College" i Cambridge.
  Just det, Christ's College...

  SvaraRadera
 2. Käre Anonym,
  Tack så mycket för din kommentar!
  Jag uppskattar och tillåter alla kommentarer i denna blogg, men skulle uppskatta det i högre grad om du i fortsättningen undviker ogrundade påståenden (lungfisk är felande länk), som grund för att välla ut i ad hominem (ni kristna tomtar), och halmgubbar (det vill ni...inte lyssna på...skygglapparna åker på direkt, och ni travar glatt, men lite besvärat,vidare.) Skulle du vilja hjälpa till med detta så skulle jag vara tacksam och det skulle även gagna din ståndpunkts trovärdighet.

  Comfort säger faktiskt också i klippet att Darwin var på väg in i tjänst ("ministry" syftande på prästutbildning) men att han avföll var ett tecken på att han egentligen aldrig kände Herren på riktigt. Om du t ex skulle åka bakåt i tiden och fråga Darwin (eller någon annan som säger sig varit kristen för den delen) "kände du Herren?" så skulle denne nog svara ungefär "nej, jag trodde att jag kände Herren, för Herren finns ju egentligen inte" och det är detta som Mr. Comfort menar. Läran "True and False Conversion" (http://video.google.com/videoplay?docid=4253981354315335400) går hand i hand med "Hell's Best Kept Secret" som jag länkade till i inlägget.

  Ha det så bra, Gud välsigne dig! :)

  SvaraRadera
 3. Han var ju inte lite korkad den mannen. Han påstår att arterna (enligt evolutionsläran) bara "ploppar upp" ur ingenstans och att det måste ha skapats tex en hundhane och en hundhona på exakt samma ställe vid samma tidpunkt, och detta menar han är osannolikt. Dock så är det ju inte ens så som evolutionsläran menar att hundarna har uppkommit.

  Detta är ett typiskt sätt att resonera för kreationister när de attackerar darwinismen och darwinister, dvs att man "hittar på" saker om evolutionsläran för att sedan punktera dessa påståenden.

  Det skulle vara kul om kreationisterna kunde komma med vederhäftiga vetenskapliga argument som pekar på luckor i evolutionsteorin istället för att hålla på och tramsa så där...

  SvaraRadera
 4. Hur kan du ta dessa två herrar på alvar, Ray Comfort hävdar att bananer är ett bra gudsbevis http://www.youtube.com/watch?v=aLqQttJinjo

  , och Pat Robertson har bl.a. försökte förmå USAs regering att mörda Hugo Chaves
  http://www.youtube.com/watch?v=ig82KrUsKbA

  SvaraRadera
 5. Andreas,

  Om Ray (den som du kallar den lite korkad man) skulle ställa dig några frågor om evolutionsläran, då skulle du inte svara bättre än dem på videon...

  SvaraRadera
 6. Kära FriTanke och Andreas,
  Tack för era kommentarer! :)

  Jag kan förstå er. Som jag sa är Ray Comforts undervisning om evangelisation det som är särskilt bra. Hans apologetik går inte alltid hem, jag håller inte alltid med, men han skämtar en del också. Bananen var ett skämt och han har bett om ursäkt och förklarat det, jag har också lagt detta här: http://job25-masken.blogspot.com/2009/04/ray-comfort-ber-om-ursakt-for-bananen.html

  Pat Robertson intervjuar bara så jag har inte nödvändigtvis en positiv åsikt. Minns jag rätt har han försökt att censurera Ray Comfort från sitt program tidigare lol

  Ha det så bra, Gud välsigne er båda!

  SvaraRadera