Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

lördag 18 december 2010

Varför vill du till Himlen?

Några har märkt att det ligger en ny enkät uppe nu vid sidan på sidan.

Varför vill du till Himlen?
  • För gatorna av guld?
  • För att få 72 jungfrur?
  • För att få 72 russin
  • För att slippa komma till Helvetet
  • För att vara hos Herren
  • Jag vill inte till Himlen
Jag tänkte först inte göra någon större uppmärksamhet, för jag insåg inte när jag la upp den vilken stor, avgörande fråga detta egentligen är. Rannsaka dig själv innan du svarar. Kan du verkligen säga att det är Gud du är ute efter i Himlen och inte att få dina köttsliga begär tillfredsställda även där? Skulle du ärligt välja bort att ha 72 jungfrur, i en evighet, för att bara vara med Gud i en evighet? Kan du titta de 72 jungfrurna (eller motsvarande) i deras vackra ögon och säga hejdå till dem, för du vill hellre vara med Gud?

Eller, mer konkret: Kan du säga nej till alla snuskiga hemsidor, när du är ensam framför datorn, kanske i detta nu? Kan du vägra dem för att du älskar Gud mycket högre?

Vad är din älsklingssynd? Är du beredd att lämna den för evigt? Varför börjar du inte redan nu i så fall?

Om Gud inte var i Himlen utan i Helvetet - skulle du vilja komma till Himlen då? Eller skulle du t o m vilja till Helvetet för att få vara med Gud?

Rannsaka verkligen dig själv. Klicka inte i rutan För att vara hos Herren om du inte kan svara rakt på dessa ovanstående frågor. Det här kan visa hur du egentligen har det i relationen till Gud. Är du frälst? Är du född på nytt? Skulle du välja något framför Gud så kan jag inte ge dig en försäkring om att du är född på nytt och på väg till Himlen. Du går ju efter det som finns på den breda vägen till Helvetet.

Tvekar du? Be till Gud, vänd dig till Honom för att Han ska ge dig ljus, omvändelse, föda dig på nytt om du inte är det. Märker du en sinnesändring, vänta sedan tills nästa dag och se om det består. Om inte, försök igen. Och klicka inte i rutan förrän du ärligt och utan tvekan kan det!

1 kommentar:

  1. Bra inlägg Daniel! ska lägga upp en länk till din blogg

    SvaraRadera