Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 1 december 2010

Vad inspirerar till ont/gott?

I Dagen står att Tony Blair och Christopher Hitchens debatterat om religioner inspirerar till ont eller gott.

De hade debatten, och efteråt skulle publiken(?) rösta vem som vunnit.

Resultatet blev:

Hitchens 68 procent, Blair 32 procent. Läser man listan, Bäst av Blair, som ligger i artikeln på Dagen så kan man nog förstå varför.

Det stämmer väl, religion är dåligt eftersom det inte leder till frälsning. Samma sak med ateism. Vad religion egentligen är, vet man ju inte, men vad jag tänker på med ordet är att vara fastbunden, i kedjor som hänger runt halsen med talismaner, kristaller ja t o m krucifix; man måste ha en massa ritualer och symboler, avgudabilder överallt i lägenheten, eller rabbla böneramsor och besvärjelser, annars!!!

Nej, den enda verkliga ritualen som blidkar Gud är vad den evige översteprästen Jesus gjorde för 2000 år sedan då Han gick upp till Golgata och lät Sitt oskyldiga dyrbara blod rinna för värdelösa syndare (som t ex jag).

Det enda som inspirerar till gott är Gud. Det är Han som skapat allt och har gett oss Sin Lag, i våra samveten, så att vi vet vad som är rätt och fel, och även annan religion kan därför till viss del ha Guds Lag. Med tanke på människans fallna natur, är detta inte ett perfekt sätt att veta Guds Lag. Tydligast har Gud gett oss Sin Lag i Bibeln. Genom denna Lag och hur Han givit den till oss, är det Gud som håller tillbaka ondskan i världen. När vi sedan dött kommer Gud att döma oss efter Lagen och om vi brutit mot den (vilket kallas synd) så kommer Han att rättvist straffa oss. Du kan själv se efter hur du har klarat dig HÄR!

Jag finner att Tony Blair helt klart måste ha missat att ta upp en hel del viktiga saker, som att vetenskapens framväxt som började på 1500-talet direkt kan hänföras till kristen skolasticism. De flesta större vetenskapliga framsteg genom historien kom från tron att Gud ordnat universum på ett sådant sätt att dess hemligheter kunde upptäckas. En annan sak han måste ha missat när det gäller åtminstone kristendomen, är att det inte finns några kristna nationer i världen som inte försäkrar religionsfrihet. De 50 i topp länder som förföljer folk, är bara muslimska, kommunistiska, ateistiska diktaturer. Topp 10, 7 muslimska länder, 2 kommunistiska, 1 diktatur. Inga kristna.

Och varför bara stå i försvarsposition, varför inte slå tillbaka lite på ateismen? 259 miljoner döda runt världen kan hänföras till ateistiska regeringar. Ateistiska regeringar som också mest är kommunistiska, har dödat fler människor än alla krig det senaste århundradet. 41% av 1900-talets dödsfall är pga ateistiska regeringar--under fredstider och mot deras egna befolkning!

Fler exempel finns. Läs vidare, för all del: Är kristendom bara dåligt? och Ateism är bara dåligt!

4 kommentarer:

 1. jag är rädd för att blair/warren är med i upp 13.
  lammet med det de huvuden.

  SvaraRadera
 2. Jättebra kommentar till debatten, tycker jag! (Som bara läst Dagens sammandrag)
  Något man också kan fundera över, utöver denna bloggartikels titel är "Vad ÄR gott och ont i en materialistisk / naturalistisk värld?"

  SvaraRadera
 3. Bra att du säger det Anonym. Det finns inga verkliga skäl till moral (eller logik för den delen) utan en biblisk världsbild. För att alls kunna säga något om godhet, måste man först ha stulit Bibelns uppfattningar och värderingar om gott och ont. Att sedan ta det för att säga emot kristendom... tyvärr går alla på det...

  SvaraRadera
 4. Blair talar om gott och ont. Vet han vad det är?
  Vet vi svenskar (och britter!) inte vad det är, som lyssnar till hans löften och vinklingar (efter 7 år skövling, tortyr och hundratusentals döda iraker?)

  Det verkar vara en vanlig humanistisk "pseudodabatt" (som går ut på att VRIDA vår världsbild till en världsbild där Tony Blair sätter tonen för kristna! Och smarta forskare som Hitchens sätter tonen för humanister.)

  Har Blair och GW Bush inte satt tonen i vår generation tydligt redan?
  Har vi redan glömt vad dessa glada självbiografer gjorde innan de skrev böcker?

  Det är smått otroligt att Blair går från klarhet till klarhet:

  * Vald till premiärminister på ett hemligt storföretagsmöte 1996
  * Reformerade labour till att bli ett nyliberalt parti (Neo cons!)
  * Gjorde hastiga och okontrollerade terrorlagar efter 9/11 för etablerandet av kriget mot terrorn
  * Planerade invasionen av Irakkriget och hade bestämt sig redan 2002
  * Ljög om Saddams massförstörelsevapen och körde över FN säkerhetsråd för att illegalt invadera Irak, ett krig för olja och gas som vanligt!
  * Blair är sitter som konsult på Wall street banken JP morgan Chase
  * Har pengar i oigenomträngliga skalbolag(tjänade ca 140 miljoner kr 2009)
  * Var på vippen att bli president för EU 2009! (två månader efter förhören i konstitutionsutskottet för ev krigsbrott i Irak!)
  * Har konverterat till katolicismen (för att kunna väljas till EU president mm)
  * Har på senare tid satt upp en trosorganisation för skattepengarna, Tony Blair Foundation, som verkar för religionsdialog över samfunds- och religionsgränserna (Interfaith dialogue)
  * Tjänar tydligen upp till 50 miljoner på självbiografin och får yttra sig om gott och ont runt omkring i världen, där han inte får en tomat i skallen först, vill säga!

  "Tungan är len som av smör, men hjärtat är fullt av krig!".
  (ps 55:21 parafras)

  SvaraRadera