Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

söndag 10 april 2011

Se, jag är ringa! (James Smith, 1802-1862)

Se, jag är ringa!
Job 39:37

JOB tänkte inte alltid så. När han var långt borta från Gud, kunde han skryta, diskutera och tvista med Gud! Men när han förts in i närvaron av Guds helighet, blev skillnaden så slående, att han sjönk ner i förundran, klädd i skam och fylld av självförakt!

När Guds härlighet uppenbaras för en syndare - får det alltid samma inverkan!

JESAJA kände sig likadant som Job, och utbrast: "Ve mig, jag förgås! Mina ögon har sett Konungen, HERREN Sebaot." Jesaja 6:5

Stolthet och självrättfärdighet kan aldrig vistas i Guds närvaro!

Ju närmare vi är Gud--
  desto mer upptäcker vi vårt fördärv,
  desto mer avskyr vi oss själva, och
  desto mer dyrbar bli Jesu person och gärning!
Stolta människor har aldrig förts in i Guds närvaro!

Bara en klar, korrekt och ödmjukande syn på JAGET kommer att göra Jesus dyrbara för oss!

Det är bara när vi ser vår egen ringhet som vi kommer att värdera Frälsarens rättfärdighet!

(Min översättning)

Grace Gems (engelska)
Grace Gems översatta till svenska

6 kommentarer:

 1. När William Carey dog satte han en skrift på sin grav "En stackars arm och hjälplös mask, Jag faller i din kärleks famn

  SvaraRadera
 2. ja broder. Men det är stor skillnad på att kalla sig en arm och hjälplös mask därför att man levt ett liv med Herren där han har helgat och gjort sitt verk och man har insett att det handlar inte om mig utan om honom, och att kalla sig en mask bara för att man har en dålig självbild där man inte tycker att man är särskilt värdefull.

  SvaraRadera
 3. Så som Carey borde vi alla säga. Vi ska förstås ha en korrekt, ödmjukande självbild där Kristus är den värdefulle för oss.

  SvaraRadera
 4. I dag fick jag ett anonymt sms där det stod så här :
  "Någon har tänkt på dig och valt att skicka pepp genom Ny generations peppakut. Hoppas det ska göra din dag! Du är unik, ensam i ditt slag och du är hur bra som helst!"
  Jag misstänker att detta är Ny generation som skickat detta. vore lite märkligt sett att evangelisera på.
  Jag svarade "Utan kristus är jag en förfärlig helvetes förtjänande mask. I kristus är jag förlåten fast i mig bor inget bra. Utan kristus är jag en syndare i en vred guds händer"

  SvaraRadera
 5. Märkligt men vanligt sätt att "evangelisera" på. Inget som får en att klamra sig hårdare fast vid Frälsarens blodiga kors direkt.

  SvaraRadera
 6. Hej Daniel!
  Dina översättningar av James Smith är helt suveräna! Fortsätt gärna med dom! Väldigt starka och till stor välsignelse!

  I vår vandring med honom så upplever man mer och mer hur beroende vi är av honom i våra liv. Och hur totalt lite vi har att komma med av vårt eget..

  God Bless!

  God Bless!

  SvaraRadera