Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 9 maj 2012

Vem är det som verkligen älskar dig? (Aaron Messner)Detta är del av ett budskap från Aaron Messner om vad sann kärlek är. I denna sökarvänliga, människocentrerade tid, behövs detta budskap desperat.

Vem älskar dig? Är det den som alltid bekräftar dig, uppmuntrar, stöder och berömmer dig oavsett vad du gör?

Det bibliska svaret kan sammanfattas: Den som älskar dig är den som arbetar för att tala om sanningen för dig och är villig att offra sig själv för att du ska få hjälp att lära känna den sanningen och anpassa ditt liv till sanningen.

Ofta är inte sanningen lätt att höra, den smickrar inte eller uppmuntrar. Ibland anklagar den och är svår att ta. Men verklig kärlek berättar sanningen.

Om du går till läkaren och har hjärtproblem, är överviktig, har högt blodtryck och högt kolesterol - och detta beror på din livsstil - borde läkaren säga att du är bra? Är det en kärleksfull läkare? Nej. Personen behöver höra att han måste ändra sin livsstil annars är hans liv i fara.

Om vi verkligen älskar folk så varnar vi dem att omvända sig, annars kommer de till Helvetet. Folk gillar inte när man pratar mycket och varnar mycket om Helvetet. Man blir hånad och inte så omtyckt av många. Tyvärr så går även många s k kristna emot det tillvägagångssättet. Men om vi älskar så är vi beredda att ta den smällen.

.