Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

måndag 27 juni 2011

Nyheter

Långa filmer på YouTube
Nu kan jag lägga upp långa filmer på YouTube. Det ska jag fira med att lägga upp alla de översatta predikningar som jag har på min vimeokanal, på YouTube. Så nu kan du alltså se predikningar så som Tio Anklagelser Mot Den Moderna Kyrkan, på YouTube, och bäst av allt: de som surfar på YouTube kan hitta dem slumpmässigt genom relaterade videos.Kommentarer
I en ödets stund råkade jag stänga av kommentarerna. Jag är alltid villig att diskutera och stå för vad jag skrivit i mina inlägg och tror det är nyttigt, informativt och en del av bloggen att läsa mer som argument för och emot, utveckling och förklaringar, med. Men jag stängde av funktionen eftersom jag inte fick in så många mer kommentarer än en massa tykna alternativt demonbesatta vilket jag ansåg vara utanför denna min avsikt, samt onyttigt för själen - och många av vilka jag därför även valde att inte låta se solens ljus på denna blogg - men på sistone insett kunna vara en källa till glädje om man ser saken från den ljusa sidan (Luk 6:22-23, Fil 4:4 mfl). Jag satte snabbt på kommentarsfunktionen igen men glömde att göra så att alla kunde kommentera också. Det blev bara så att de med google-konto och inloggade på denna blogg (dvs endast jag själv) kunde kommentera. Det var inte meningen och jag ber om ursäkt. Kommentera på. Jag kommer se nästkommande veckor hur stort intresset för kommentation egentligen är och är det inte så högt så överväger jag nog att stänga av det iallafall. Men just du kan ju göra din röst hörd genom att kommentera.

Jobb

Idag har jag också börjat på mitt sommarjobb som håller på i 8 veckor. Det är samma gamla vanliga som jag haft "några" somrar tidigare, nämligen på Volvo. Det finns inget som går upp emot att komma hem efter en hård arbetsdag. En förebild av hur det kommer vara att komma till Himlen efter att ha arbetat för Guds rike i livet, och något som motiverar en att göra det. Enda skillnaden är att när man kommer hem efter en arbetsdag så vet man att man inte har så många timmar på sig förrän man ska lägga sig, vakna och gå upp till jobbet igen...

Därför, kan det hända att bloggens uppdateringsfrekvens sjunker ännu lägre under sommaren! Men var vid gott mod, liksom förra sommaren, så har jag förberett en del härliga och uppbyggliga Grace Gems som jag tänker lägga upp. Så faktum är att när de gamle männen kommer att vara en sorts sommarvikarier genom att ha sina inlägg här så blir ju det mycket bättre.


Till hösten
Det finns många möjligheter inför hösten och jag har bestämt mig enligt Bibeln för hur jag ska prioritera. Dels är det något så "oandligt" som att jag kan få jobb, förhoppningsvis fast, fast, det vet jag inte. Enligt Bibeln vill Gud att vi ska jobba (1 Mos 3:19, 2 Tess 3:11) så det förhärligar Honom och är inte "oandligt" egentligen även om det inte har något med kyrkoverksamhet att göra. Problemet är hur det sett ut senaste åren men det verkar förhoppningsvis ha blivit bättre.

Sedan något mer "andligt". Vi är en liten bibelstudiegrupp i nuläget som arbetar för att plantera en biblisk församling i Göteborg. Vi tror att det är Guds vilja att sådana ska existera även i Sverige och Göteborg, så det är därför vi vill det.

Jag kommer fortsätta att s k "blogga", har fortfarande en del upplägg till inlägg.

Men ack det är en andlig kamp!

Så jag vill gärna be om er, kära läsares, förböner angående de här sakerna i framtiden som jag nu skrivit om. Allt ska underkastas och överlåtas åt Gud. Be att Gud "öppnar dörrar" - och sparkar in mig genom dem där Han vill att jag ska gå. Och hindrar mig från fel "dörrar." Guds vilja och möjliggörande till Hans ära är vad som gäller.

För Hans namns skull!

Nåd åt er alla

2 kommentarer:

 1. Nu måste jag ju bara skriva något då eftersom att du tar bort funktionen annars.

  I Sverige i dag är det ett väldigt tufft andligt klimat och de flesta bloggarna och hemsidorna är bedrövliga med att attackera fel personer.
  Satan attackerar dem som predikar evangelium.
  Om du inte predikar evangelium kommer satan inte attackera dig heller.

  Satan är lögnens fader och älskar att sprida lögner och osanningar.
  Jag ser ofta folk som sprider totala lögner och osanningar om folk som predikar evangelium.

  SvaraRadera
 2. Hej Daniel!

  Vad roligt att man är behörig att kommentera ;)
  Blev lite besviken när funktionen försvann och ville kommentera en hel massa,
  och nu när man kan, så vet jag inte vad jag ska skriva...
  Det är så tröstlöst ibland när man ser hur många som kallar sig kristna men inte känner Kristus vår frälsare och därmed inte Fadern.

  Jag tackar Gud att han sparat en handfull som inte böjt knä till det självcentrerade århundrade som vi lever i där allt handlar VÅR vilja och inte HANS vilja.

  Tack tack /Harry

  SvaraRadera