Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

tisdag 2 november 2010

Joh 6:37

Resultat i enkätundersökningen:


9 svarade rätt... om inte de två som svarade att två inte kommer till Jesus trots att Fadern gett dem till Honom, kanske själva vet sig vara dessa två. Var inte så säkra på det, om ni aldrig under er livstid till slut kommer till Jesus så har ju inte Fadern gett er till Honom från första början. Men om Fadern bestämt att ge er till Honom så kommer ni inte undan!

Vilket kan ta oss till nästa fråga som man nu kan svara på under i spalten till höger här på bloggen:

Joh 10:28-29 [Jesus om fåren, de sanna efterföljarna:] Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand. Min Fader som har gett mig dem är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Faders hand.

Frågan:
Hur många får tror du blivit ryckta ur Guds, Faderns och Sonens händer?

Svarsalternativ:
0
50 000
500 000
1 000 000

Svårt!? Lycka till!

5 kommentarer:

 1. Följdfråga, hur många vill Gud ska gå evigt förlorade, d v s hur många har han förutbestämt till det..?

  3 Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, 4 som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen.

  Nej, han har tålamod med er, eftersom han inte vill att någon skall gå förlorad utan att alla skall få tid att omvända sig.

  SvaraRadera
 2. Christian

  Tack för din kommentar. :) Jag tror jag bara tar en följdfråga:

  Godtar du ändå att dessa ord från Johannesevangeliet handlar om förutbestämmelse och tror du alltså att alla blir frälsta, är alla människor får och det finns i själva verket inga getter trots att Jesus talar om dem?

  Guds välsignelse!

  SvaraRadera
 3. Nej, givetvis inte. Ditt citat handlar om dem som har kommit till tro. Guds allmänna vilja är att alla ska bli frälsta, d v s att ingen ska gå förlorad. Trots det blir inte alla det. Varför kan vi enbart spekulera i men eftersom Bibeln säger att han inte vill att någon ska gå förlorad kan han ju inte gärna ha förutbestämt vissa till det. Däremot vet han ju vilka som kommer till tro och inte men det är inte samma sak.

  SvaraRadera
 4. Christian

  Bra att du inte tror att alla blir frälsta. Det är ju mer väsentligt!

  Inget av de två bibelorden i detta inlägg handlar egentligen (främst) om utkorelse (bibelord som tidigare varit i enkäterna har gjort det, de finns nu i arkivet, jag ska göra dem lite mer lättillgängliga en vacker dag.) Joh 6:37 säger att alla de som Fadern ger Jesus, definitivt kommer till Honom. Joh 10:28-29 handlar (liksom om man fortsätter i Joh 6:37-40) om att de som kommer till Honom stannar, ingen av de som Fadern ger Jesus någonsin kommer att gå förlorade. Evig säkerhet.

  2 Petr 3:9 kommer jag att återkomma till inom kort. Sammanhang är viktigt. 1 Tim 2:3-4 (+ sammanhang) är intressant och ska jag nog också återkomma till. Men, tror du att bibelverser säger emot eller annullerar andra? Talar dessa bibelställen emot och annullerar de som talar om utkorelse?

  Guds välsignelse

  SvaraRadera