Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 5 januari 2011

Mormoner Predikar En Annan Jesus Kristus

Jesus i mormonismen är ganska annorlunda från den Jesus som man läser om i Bibeln. Detta korta klipp från The Marks of a Cult av Eric Holmberg och The Apologetics Group jämför skillnaderna mellan den mormonske Jesus Kristus och Jesus Kristus som kommit i köttet.Annan intressant film:

3 kommentarer:

 1. Det är inte mycket som är sant i de där två videorna. Mormonerna tror inte så som det påstås av videomakarna.

  SvaraRadera
 2. Mormonlady: förklara gärna. Vad stämde inte och hur tror ni egentligen?

  SvaraRadera
 3. Jag tar lite kortfattat från den första videon, för det är så mycket som inte stämmer i någon av dem, men det får nog inte plats i kommentarsfältet tror jag. Jag skriver vad mormoner tror...

  Gud Fadern har inte många fruar, utan en. Men ingen vet någonting om henne.

  Om Jesus var gift eller ej vet ingen, men den allra största majoriteten tror att han var ogift.

  Jesus är helt unik pga att han är Guds enfödde son i köttet och Guds förstfödde i anden.

  Jesu är inte skapad utan född och evig.

  Gud Fadern och jungfru Maria hade inte sex, utan Jesu blev till exakt på det sättet som det står om i Bibeln. Men när det skedde så blev Gud Fadern Jesu jordiske fader och Maria blev Jesu jordiske moder. Jesu har DNA från både Gud Fadern och Maria. Hur det skedde vet vi inte , utan det var ett mirakel.

  Jesu försoningsverk skedde på Golgata kors. Men mormoner vill gärna inkludera det lidande som Jesus genomled i Getsemane. Jesus svettades blod, och det var inte för sin egen skull han gjorde det.

  Gud Fadern är alla själars himmelske Fader, dvs alla djuren vi ser, änglar och onda andar, vi människor mm. Vi är alla syskon pga att Gud är hela universums himmelske Fader.

  Jesus och Lucifer är inte motpoler och inte heller jämlika i makt och myndighet, pga att Jesus har Gud Faderns om sin riktige Fader fysiskt och inte bara andligt. Det är bara han som kan säga så, inga andra.

  Ledare i Mormonkyrkan har rätt precis som alla andra medlemmar till att tycka precis vad de vill teologiskt, men det betyder inte att kyrkan har samma åsikt. Kyrkan har 13 trosartiklar/doktriner. Sen så kan man nog tycka precis vad man vill egentligen.

  Så att hänvisa till vad mormonledare har sagt leder ingen vart teologiskt, för kyrkan har inte de åsikterna ändå. Det kvittar om man hänvisar till Mormonkyrkans levande eller avlidna profeter eller apostlar. Och det kvittar om det är flera som har samma åsikt. Det betyder ändå inte att kyrkan har de åsikterna.

  Det är med andra ord väldigt högt i tak när det gäller åsikter om saker och ting.

  Det blev ett långt svar, och jag har ändå bara berört en del saker. Vet inte om det får plats med mer, men men...

  SvaraRadera