Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

måndag 17 januari 2011

Hitler i kyrkan

”Hitler” upptäcktes i kyrkfönster efter 70 år
Skriver Dagen
- Gestalten har fått Hitlers frisyr, men hans mustasch har gömts bakom armen för att undvika allvarliga problem, förklarar Dominique Guerin, pastor i stiftet där kyrkan ligger.
Först mustaschen och nu får man tydligen inte ha sidbena längre utan att se ut som Hitler. Undrar förresten när den mustaschen kommer back in style. Det har ju gått ett tag?

Ett vanligt påstående är att Hitler var kristen och att bl a därför visar på hur kristendomen bidragit till det mesta av eländet världen över. Ett påstående som inte har någon verklighetsförankring. Joseph Goebbels, Hitlers propagandaminister, skrev i sin dagbok 1939:
Führern är djupt religiös, men djupt antikristen. Han ser kristendom som ett symptom på förruttnelsen. Helt riktigt. Det är en gren av den judiska rasen.
För att inte nämna detta kyrkfönster där han avbildas halshugga helgon. Så det är egentligen evolutionstro och dess rasbiologi som är boven i dramat. Lustigt eftersom de flesta som gillar att klaga på kristendomen och till detta gärna utnyttjar den falska föreställningen om att Hitler var kristen oftast är evolutionstroende ateister.

Läs mer om Hitler och kristendomen här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar