Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

tisdag 12 maj 2009

Vi är för människocentrerade

Tack, Dagen... jag skulle bara gå in och titta om det stod något att bli ledsen över igen. Eller nåt sånt. Och vad ser man...

Pelle Hörnmark vill identifiera församlingsmedlemmar som brinner efter att nå ut.

Låter som en bra sak. Vi har gosat in oss i kyrkbänkarna och Jesus sa att vi ska ut! MEN det finns ett MEN här! MEN:

- Jobba hur ni vill, med Emerging church-tankar, med Willow creek-koncept, trosförkunnelse-inspirerat eller på annat sätt bara du vänder dig från dig själv och till andra.

- Låt [ församlingsmedlemmar med en brinnande längtan efter att nå ickekristna] bestämma gudstjänstutformning, låt dem fatta alla beslut i församlingen, låt dem sätta agendan.

JA!

Med andra ord: Hora ut kyrkorna hur mycket ni vill med alla möjliga villoläror och djävulskaper! Ett tydligt evangelium är inte så viktigt, det är inget viktigt så länge vi kan fylla kyrkan med förvirrade människor, falska konvertiter och getter! För det viktiga är ju att det är många namn i församlingarnas medlemslistor, inte hur många namn som är skrivna i Livets Bok på domedagen!!?

Vi är för självcentrerade. Så flytta centrum från de som är i kyrkan till dem utanför kyrkan!? Det är fortfarande fel fokus! Då flyttar man från människor till andra människor. Centrera er på att behaga Gud istället! Sluta att hora ut Evangeliet om den välsignade Gudens härlighet! Omvänd er! Inte från inåt till utåt, utan uppåt!

Det har hänt när jag bett för kyrkan, den församling jag är med i, att jag har gråtit. För jag vaknade upp mer och mer och upptäckte hur mycket skräp som smugit sig in. Och det ser inte ut att bli bättre, när en viktig ledare uttalar sig inför ledare så tillåtande om sådana ondskor som vattnar ner det underbara evangeliet! Det är dags att vi går ner på knä, idag, tänk på dagens kyrkor och ledarna, be för dem och gråt!

Del II

Mer relaterat på Dagen:
Andras reaktioner
En annan kommentar
En till

1 kommentar:

 1. Tack Daniel,

  Hoppas att många öppnar sina ögon.

  Du kan lyssna på Pelle Hörnmark
  här
  http://www.pingst.se/viewNavMenu.do?menuID=194
  (52 minuter)

  Eller Mikael Thomsen här
  http://www.youtube.com/watch?v=PNc9Vf3cIiQ
  (endast 6 minuter)

  SvaraRadera