Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

lördag 30 maj 2009

Evangelisation 29 Maj

Igår hade vi uppbackning från en sydkoreansk bön-armé. De var fler än oss. Och det blev högljutt tungotal på bönen som vi har innan vi går ut. Även efteråt mitt i stan var de inte så dämpade. Men det var roligt och säkert chockerande för alla "svennar".

Jag hade inget samtal själv, jag gick tilsammans med en, Anders, som pratade med flera. En som jag inte träffat förut var med också. Van vid att evangelisera. Han bara gick fram och hade pratat med flera redan efter några minuter. Jag har fått insikten att jag behöver börja våga gå fram till och prata med folk och inte bara dela ut lappar och hoppas att någon stannar.

"Vi", dvs den andre, jag stod och tittade på och var redo att säga något som hjälp men han klarade sig själv.
En utländsk som sålde målningar med några andra på gatan, upplevde jag förstod evangeliet och Guds godhet i det, men insåg inte sin synd trots att han gjort godhetstestet! sedan blev han avbruten, tvungen att plocka ihop tavlorna.
Det finns en restaurang från vilken folk går ut och röker, en pratade lite grann, han sa att han hade konfirmerats men sen ringde hans telefon.
Ett ungt, vågar jag säga par, tyckte inte evangeliet var så dumt. Men kände inte för att omvända sig just nu. Eller nåt. De hade redan egna biblar också.
Vi hjälpte ett äldre norskt par att hitta vägen till nåt ställe med hjälp av en karta. De fick traktat!
En annan stod och väntade på något. Han tyckte väl att det är vettigt att Gud ska döma oss efter döden, men hade en del invändningar när det gällde Guds Lag. Om man ska följa lagen om att inte ljuga så måste man väl följa lagen om att stena folk också. Har tagit itu med dessa frågor här Sedan blev även han avbruten, av ett mobilsamtal!
Jag sträckte ut ett traktat till en och försökte få igång ett samtal. Han var inte intresserad av gratiserbjudandet att komma till himlen utan att behöva vara en god/religiös människa. Jag fattar det inte. Jag vädjade honom att läsa traktatet åtminstone men han gick istället direkt till papperskorgen.
Den siste var en ganska kul gammal arg ateist. Han hatade allt vad Gud och religion hette. Jag hatar också religion som skapats av människor. Han fick lite bråttom att lämna oss. Förhoppningsvis fick han med sig något.
Och så la vi lite traktat i några av Teknikmagasinets "prylbibeln" (tror jag det hette.) nytta och busigt på samma gång.

Dessa frön har planterats, och vad som händer bakom alla traktat vet man inte. Man kan hoppas att iallafall någon såg det som glada nyheter. Och vågar man tro att någon blir frälst av dem till slut, vem vet. Det ligger i Guds händer. Be för dem alla :)

Och om du inte är kristen men känner dig sugen på att bli evangeliserad, gå in på http://godhetstestet.webs.com :)

2 kommentarer:

  1. Måste bara säga vilken rolig första bild du har! =)

    SvaraRadera
  2. Glad pingst!

    Pingsten är av många bortglömd... de flesta karismatiker ignorerar den ekonomiska delen av Apg 2 och fokuserar bara på det karismatiska delen, men det är ett faktum att alla kristna (ja, alla) sålde allt de ägde och delade allt gemensamt den första pingsten... de utrotade rikedom och fattigdom i ett slag. Detta var inte bara en "Jerusalemföreteelse" som andra församlingar inte praktiserade, kyrkohistorien vittnar om att majoriteten av församlingarna de första 200 åren praktiserade egendomsgemenskap (se t ex http://www.christarchy.com/profiles/blogs/early-christian-teaching-on).

    Jag vill ha en sådan pingst igen! Dock vet jag att det kan gå utför tills man har det omvända problemet: att man bara bryr sig om den ekonomiska delen av pingsten och inte den karismatiska. Vi behöver andegåvor likaväl som egendomsgemenskap, under och tecken likaväl som fattigdomsbekämpning. Jag vill återuppväcka HELA pingsten, inte bara en del av den. Det är detta jag ska skriva om på den nystartade bloggen http://helapingsten.wordpress.com/ framöver. Läs också David Åhléns blogg http://operationovresalen.blogspot.com/ som manar till en karismatisk förnyelse som innebär både helande och ekonomisk utjämning.

    SvaraRadera