Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

måndag 11 maj 2009

Var Hitler kristen?

Angående min hyllning till Darwin på hans födelsedag:
Det är otroligt lågt att angripa en vetenskapsman som sedan länge varit död, utan någon som helst hänsyn för det historiska perspektiv i vilket han levde.

Ja, stackars gamla döda rasist! Han kan väl inte hjälpa att han tyckte att pygméer var "lägre stående organismer", att indianerna var "nästan lika mycket djur som människa", många andra var ju också rasister på hans tid. Han bara gjorde rasismen vetenskaplig! Det är speciellt synd om honom där han är nu, på andra sidan av detta liv. Om han inte omvände sig på sin dödsbädd dvs. Och då menar jag inte bara att han skulle ha tagit tillbaka sin teori, vilket vad jag vet var en myt - denna teori som påverkat till så många miljoner dödats och som skickat ännu många fler miljoner till helvetet. Nej inte bara tog tillbaka teorin utan att han ångrade all sin synd och överlämnade sig åt Jesus. Men var han än är nu så kan vi vara säkra på att han iallafall inte är ateist längre!

Och vi kan säga detsamma om Hitler också. Stackars gamla döda rasist! Är det inte otroligt lågt av alla överallt att angripa denna politiker som sedan länge varit död, utan någon som helst hänsyn för den period han levde i? Han var 18-1900-tals man som stod lika mycket i tacksamhetsskuld som Margaret Sanger till de darwinistiska rashygienstorierna som cirkulerade och delade samma reaktion som Nietzsche till det epikureiska förminskandet av människan som införts av Hobbes' och Mills liberalism.

Och så kan vi passa på att ta en till fråga om Hitler

Var Hitler kristen?

Kallade han sig kristen? kanske det, han sa ju vissa halvkristna saker så att de kyrkliga skulle hålla med honom. Det kanske var så att han i vissa fall tjänade Jesus med sina läppar men inte med sina handlingar, som även många "kristna" gör nu för tiden. Men så mycket man är vegan när man säger att man är vegan men ändå äter kött, lika mycket är man kristen när man säger att man är kristen och ändå hatar sin nästa.

Sanningen närmare höll Hitler till en sorts spiritualiserad darwinism. Sann kristendom var ett hot, eftersom den värnade om de svaga. Enligt evolutionen ska ju de svaga utrotas och de starka överleva. Hitler sa att Kristendom är ett uppror mot naturlagen, en protest mot naturen. Om den drogs till sin logiska spets, skulle kristendom innebära den systematiska kultiveringen av människans misslyckande. Och så får vi ju inte ha det. Så man började med att döda handikappade, sjuka och svaga, sedan oönskade "raser". Och så började man avla fram supermänniskor! Nationalsocialism är tillämpad biologi, som Rudolf Hess sa.

Men tänk också på detta du som läser, och kanske gottar dig i att du minsann är en bättre människa än Hitler! Som en viss predikant sagt: Hitler var inte en avvikelse. Hitler vad var alla har potential att bli, och i all sin ondska hölls Hitler fortfarande tillbaka av Guds nåd. Och om det inte vore för Guds nåd, som håller dig tillbaka i ditt oomvända tillstånd, skulle du få Hitler att se ut som en korgosse. Bibeln lär oss om människan: människor är onda!
Håller du inte med? Testa dig själv bara, se om du är en god eller ond människa med godhetstestet!