Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

torsdag 6 augusti 2009

Avslöjanden och bekännelser från det svenska avgudatemplet

En prästinna i svenska avgudatemplet intervjuas i en krönika man kan läsa här och läsa om här


Vem är Gud? Krönikören Marcus Birro frågar prästinnan Linda Annersten i Umeå:
- Gud är kärlek och vill kärlek och är det då inte rimligt att Gud också vill underlätta för människor att leva i livslånga kärleksfulla relationer?

Sexfixering eller vad? Inte en överdrivet smidig segue kan jag tänka. Svenska "kyrkan" verkar ta varje tillfälle att offentligt betyga de homosexuella att de får komma och dyrka sex-avguden och, förstås, ge dem kollektpengar. (Det är ju kärva tider...)?
Bibelns Gud, däremot, är agape (αγάπη 1 Joh 4:8), inte eros.


- Kyrkan måste akta sig för att uppträda som om hon ägde hela sanningen. En kyrka som beter sig så kommer aldrig att intressera sig för människors andliga trevanden. Varför skulle hon? Hon vet ju ändå vad som är rätt. Ingen har hela sanningen, inte ens kyrkan. Kyrkan är också sökande i någon mening, säger Linda Annersten.

Ja, där har vi bekännelsen från hennes egen mun: förvänta er inte att få höra sanningen i svenska "kyrkan"! Så varför gå dit?
Intresserar kyrkan sig för människors andliga trevanden, hjälper inte. Jesus gav en liknelse: Kan väl en blind leda en blind? Faller då inte båda i gropen? (Luk 6:39)


- Ärlighet är en förutsättning för andlig mognad.

Bekännelse alltså: svenska "kyrkan," där du inte kan förvänta dig sanning och ärlighet, är inte andligt mogen!

Låt oss titta på ett konkret exempel på den oärlighet som förekommer:
- På sätt och vis tänker jag att Svenska kyrkan är modig. Den har en ambition av att vara en demokratisk kyrka med mångas röster. En ängslig kyrka skulle aldrig tillåta en sådan brokighet av uttryck och oliktänkanden.

Detta är ett bra exempel på hur sanningen förvrids. Svenska "kyrkan" är ju i själva verket mycket feg och ängslig, vet inte riktigt vad den ska tro, kastas fram och tillbaka med tidens nycker, vad som helst för att behaga människor, men misshagar Gud. Huvudsaken är ju att man anpassar sig till så många människor som möjligt så att så många som möjligt kommer och ger dem sina pengar i kollekten?
Det verkar inte funka iallafall...
Och ingen verklig omsorg för den utsatta människan som behöver höra hela Sanningen, hur obekväm den än är: att hon är en syndare, som brutit Guds lag (lögn, stöld, hat, etc) och är i fara för Guds vredesdom, evig plåga i den brinnande sjön Helvetet, och att hon behöver ångra sig och vända om ifrån sina synder till Gud i förtröstan på att Jesus tagit hennes synders straff och återuppstått och erbjuder evigt liv gratis.

Är detta elakt sagt? Tänk dig doktorn: "Du har allvarlig cancer. Det är akut. Men vi ska göra allt för att rädda dig." Ett sådant budskap förstör din dag, din vecka, det är inte trevligt att höra. Men det krävs att meddela sanningen till patienten så att man kan bota henne!

Den riktiga kyrkan är den som Jesus själv byggt, inte av trä eller sten utan av sin egen kropp. Inga människor som påstår sig själva äger eller har kommit på Sanningen av egen duktighet, utan en församlingskropp av brustna usla syndare frälsta av nåd genom tron på Honom som sade Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. (Joh 14:6)

Snälla. Undersök dig själv!

2 kommentarer:

  1. Det märks att du är en blind stackare som följer en hatisk tro mera än en kärlkenstro. Allvarligt talat jag tror kanppast att du tror på sagor med trol och drakar och magi. men du verkar tro på bibeln som är världens äldsta saga...brinnande talande buskar någon;)

    SvaraRadera
  2. Anonym,
    det märks att du inte läst hela inlägget. Eller så har du inte förstått. Eller velat förstå.
    Du vill inte heller förstå vad Bibeln varnar om så du måste hitta på saker som att det är en gammal saga att jämföra med tomtar och troll, att den innehåller brinnande talande buskar. Problemet är att ingen sådan buske förekommer i Bibeln.

    SvaraRadera