Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

lördag 15 augusti 2009

Evangelisation 14 Aug

Det var inte lika mycket action men jag skriver lite ändå för några kommentarvärda saker dök upp.

Jag gick med två andra och det var de som skötte snacket. Jag bad samtidigt att Gud skulle öppna deras förstockade hjärtan och förblindade ögon. En person var mycket intresserad av dessa saker och fick sig en bibel som han glatt tog emot.

Vi gick en bit och kom till ett ungt par. Jag vet inte om det var ett par i den bemärkelsen men det var två stycken. De var muslimer men hade ju sina egna varianter av det. Samtalet gick bra med den ene. Plötsligt avbröt flickan.
"Jag tycker det ni gör är fel... osv"
Sedan sade hon emot sig själv.
"Det är fel att säga att det finns rätt och fel."
Postmodernt. Motsägelsefullt. Det vi gjorde var fel, men det finns ändå inget rätt och fel. Och det är fel att säga att det finns rätt och fel.
Kanske krångligt men du förstår galoppen? Självmotsägelserna haglar.
De fick iallafall förstå att "vi brutit Guds Lag, men Jesus betalade vår böter, så Gud kan lagligen frikänna oss."

2 kommentarer:

  1. Evangelisation är oerhört viktigt! Jag ska be för er, att Guds Ande leder er i kommande evangelisationssatsningar.

    SvaraRadera
  2. Tack! Vi är från olika församlingar som gör det här på fredagar. Jag kom själv med tack vare att jag hittade hemsidan gatuevangelisation.se
    Jag är tacksam för förböner och kan våga säga att de andra också är! :)
    Gud välsigne dig. Frid.

    SvaraRadera