Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

lördag 6 februari 2010

Gatuevangelister ihjälskjutna i USA

De två offren, 24 och 23 år (min ålder) skjöts till döds av en som de predikat för. Världen förtjänade inte att hysa dem. Flera behöver förbön, deras anhöriga, men särskilt någon som behöver bli frälst... Nyhetsartikel på engelska.

Evangelisation är en befallning att lyda, inte något "tjo" och roligt som man gör för eget nöje!

3 kommentarer:

 1. "Evangelisation är en befallning att lyda", säger du. Men om man är svårt handikappad då? typ nervskada i ryggen och hjärtsjuk och är ensamstående med tre barn. Dessutom sängliggande 18 tim/dygn. Om man har dessa problem och inte kan vara ute enligt "befallningen". Är man ett olydnadens barn då, med risk att gå förlorad? Eller har man syndat så pass att man får dras med dessa lyten?
  Har vi inte olika uppgifter i Kristi kropp?
  Hasse

  SvaraRadera
 2. Bäste Hasse,

  Jag beklagar din svåra situation och ser att du måste lida mycket Tänk på Job som förlorade allt och blev svårt sjuk och led, fast inte för att han hade syndat.
  Jesus svarade sina lärjungar om den blinde mannen var det pga synd: "Det är varken han eller hans föräldrar som har syndat, utan detta har skett för att Guds gärningar skulle uppenbaras på honom"
  Jag ska be till Herren Jesus så att du blir frisk och kan gå ut och lyda Mästarens befallning, som jag ser att du har en brinnande längtan efter att göra!

  Visst har vi olika uppgifter och kallelser. En del är kallade till evangelister och har det som heltidsarbete. Detta kan givetvis inte alla ha, men alla som säger sig ha Jesu kärlek i sig kommer att vilja se människor räddade ifrån Helvetet och göra något för detta, utifrån sina situationer, möjligheter och gåvor. Om man är sängliggande kanske man har vårdpersonal som behöver höra om Jesus, då har Gud rent av kanske satt dit en just för denna uppgift! Du som kan skriva kommentarer på bloggar, kan ju skriva om Jesus till människor! :) - så började det ju trots allt för mig.

  Den himmelska kroppen väntar, där finns ingen sjukdom och plåga!
  Guds nåd och frid!

  SvaraRadera
 3. Den s.k missionsbefallningen gäller alla kvinnor som män som har möjlighet att i ärlig efterföljelse och sant lärjungaskap helt enkelt berätta för sin omvärld att Gud faktiskt finns.Är man sjuk och sängliggane så kan detta vara svårt pga fysiska och andra begränsningar och det handlar naturligtvis ej om någon olydnad.Man kan bara följa och göra, dvs..lyda=hörsamma och praktisera det Jesus uppmanar till i en sann och nära relation med Jesus.Det får ej bli något som andra skall tvinga en till.Det här har också en tendens att bli något som endast några få får göra,men vi måste lära oss vad vandringen med Jesus betyder i en nära sann daglig relation.Att vara beroende av hjälp från Jesus varje dag för att kunna leva som en kristen,eftersom det kräver uppoffringar(arbeta på sin frälsning=räddning)Ibland blir allt så krystat och svårt för många människor att förstå,pga av att de får höra felaktig förkunnelse bl.a.Kristna måste lära sig att våga se den onda och lidande verkligheten i vitögat,och till detta behöver man Jesus till hjälp.Vi måste också vara beredda till lidande ,inte pga av att Gud vill,eller önskar att plåga oss eller kuva oss till lydnad,utan PGA DEN ONDA VÄRLD VI LEVER I.Vi måste vara beredda att möta förföljelse,hat och förakt och förkastelse pga våran kärlek till Jesus,pga av att hela världen är i den Ondes våld och den kan inte visa kärlek.Därför har Vi Jesus till hjälp och Jesus är villig att ge och ger oss DEN HELIGE ANDE=HJÄLPAREN till vår hjälp att leva det dagliga kristna livet.Du Hasse skall inte känna dig fördömnd för att du ej kan,pga fysiska och andra orsaker ej röra på dig så.Du är inte olydig mot Gud.Lev med Herren Jesus dagligen i en nära relation genom att läsa bibelordet och be dagligen,inte för att Gud tvingar dig,utan för att DU behöver det själv.I Ordet möter din ande Gud som själv är Ande.Jag vet att du har det svårt,sjukdomar och handikapp är inget som man önskar.Många människor lider av sjukdomar och handikapp av olika slag.Jesus gick också ut till en lidande och sargad värld.Du skall ej känna dig fördömd.Gud välsigne Dig! Viola Fredriksson Profet

  SvaraRadera