Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 10 februari 2010

Guldkant istället för Gud+Allvarlig Varning till Djävulens Getaherdar

Dagen idag, då...

Förmiddagsgudstjänst på eftermiddagen:
om man vill att även de som inte har "kyrkan i ryggraden" ska kunna komma kan det krävas förändring.
Jo, i vissa länder där kyrkor är få, är ändå kristna beredda att gå i flera mil för att få tillbe Herren tillsammans. Men vi svenskar... nja.. orka gå upp lite tidigare. Vi kan ju också ta och glömma det där med att orka ta upp sitt kors och följa Jesus.

Guldkant på söndan drog fler till kyrkan:

Coffeeshop och mingel före gudstjänsten, afternoon tea med hembakta scones efteråt. Pingstkyrkan i Jönköping satte guldkant på söndagen för att locka nya besökare. Och så bytte man gudstjänsttid.
Jag borde egentligen gråta men det här är skrattretande. Vad ska dra folk? Jo, vi vet ju att Evangeliet inte drar folk utan är ett anstötligt budskap, att syndare är fiender och hatar Gud. Men i teorin är det ju Gud i sig som bör dra folk... inte "afternoon tea", hembakta scones... låt mig få stå eller sitta på mina bara knän på ett stengolv i ett unket rum, det enda "lyxet" en lampa så jag kan läsa min Bibel, om Herren är där, där vill jag vara. Jag skulle hellre vara i Helvetet med Kristus än i Himlen utan Honom, sade Luther, och jag instämmer till 100%.

Men nej, syndaren lockas inte av Gud till GUDStjänsten. Och varför skulle de det egentligen? Evangelisera, det gör man, och det gör jag, ute bland folk. Var sak har sin plats. Men nu blir det istället så att budskapet blir så svagt så de sanna fåren inte blir uppbyggda, svälter ihjäl medans de tvingas äta syndarvänlig underhållning. De blir inte uppbyggda så att de fullt ut kan gå ut och vara salt och ljus i denna mörka och ruttna värld! Om man istället satsade på att bygga upp församlingen genom den fasta födan i det trogna predikade Ordet, så att de med kraft kan vara Jesu vittnen bland sina vänner, arbetskamrater och främlingar, då skulle det hämtas in folk till kyrkan genom att de vinner själar!

Istället blir det såhär, som ett ögonvittne berättat till en kommentar till ett annat inlägg om ovan nämnda gudstjänster:

Jag var på det mötet och de om upptredde var halvnakna. Om jag hade varit någon sökare hade jag nog kommit fram till att det inte var stor skillnad på det där och en porrsurfning på internet. Sorry. Jag gick efter 15 minuter och grät. "money, money money" är för allt var jag vet skriven av Sveriges (för mig) mest
kända ateist. Jag var bara ledsen.
Så hade jag kunnat sluta det här blogginlägget med att länka till andra blogginlägg där jag tidigare skrivit om samma sak så att jag slapp upprepa mig:
David Wilkerson om att anpassa gudstjänsten efter sökare: "ett evangelium från Helvetet"
Paul Washer - Tio Anklagelser Mot Den Moderna Kyrkan (Svensk Text)
Sökarvänlighetsmani!!
Jesus-schampoo?
Sökare om sökarvänliga gudstjänster

Men när jag läste den här kommentaren ovan av ögonvittnet igen fylldes jag av en sådan helig vrede (som Jesus hade när Han drev ut månglarna ur templet) och kom i det närmaste jag skulle våga kalla hänryckning i dessa efterapostoliska tider. Som sagt, skulle jag kunna ha detta ovan som ett vanligt, fint avslutat blogginlägg. Jag skulle fortfarande kunna ses som en åtminstone inte helt urflippad galning. Men jag vet att när sånt händer, är det bäst att lyda. När lejonet ryter, vem skulle då inte frukta? När Herren, HERREN talar, vem skulle då inte profetera? (Amos 3:8) Jag fick dessa bibelord som utgör en...

Allvarlig Varning till Djävulens Getaherdar och Ord av Tröst och Hopp Till De Utsvultna Fåren Som Är Utskingrade Bland De Tidigare Nämndas "Församlingar"
Obs: Detta är nu inte utpekning mot vissa ledare eller församlingar, som jag inte känner, utan till den som än känner sig träffad.
Judas Brev 11Ve dem! De har slagit in på Kains väg, de har mot betalning störtat sig i Bileams villfarelse, de har gjort uppror som Kora och gått under. 12De är smutsfläckar vid era kärleksmåltider, dessa som utan att skämmas festar tillsammans med er och tar för sig. De är moln utan vatten som drivs bort av vindarna, de är träd utan frukt på senhösten, dubbelt döda, uppryckta med rötterna. 13De är vilda havsvågor, som kastar upp sina skändligheters skum, de är irrande stjärnor, åt vilka det svarta mörkret är förvarat för evigt. 14Om dem har också Hanok i det sjunde släktledet efter Adam profeterat: "Se, Herren kommer med sina mångtusen heliga 15för att hålla dom över alla och straffa alla för de gudlösa gärningar som de har begått och för alla de hårda ord som dessa gudlösa syndare har talat mot honom." 16De knotar och klagar och följer sina begär. De är stora i orden och smickrar dem som de kan ha nytta av.
Jeremia 23 2Därför säger HERREN, Israels Gud, så om de herdar som för mitt folk i bet: Det är ni som har skingrat mina får och drivit bort dem och inte sett till deras bästa. Men se, jag skall straffa er för era onda gärningar, säger HERREN.
3Jag skall själv samla dem som finns kvar av mina får ur alla de länder dit jag har drivit bort dem och jag skall föra dem tillbaka till deras betesmarker. Där skall de bli fruktsamma och föröka sig. 4Jag skall sätta herdar över dem som skall föra dem i bet. De skall inte mer behöva frukta eller vara förskräckta och ingen av dem skall saknas, säger HERREN.

Jeremia 25 34Jämra er, ni herdar, och klaga. Vältra er på marken, ni ledare för hjorden.
Tiden är inne då ni skall slaktas och ni skall skingras.
Ni skall falla sönder som ett dyrbart kärl.
35Ingen tillflykt finns för herdarna, ingen möjlighet att undkomma för hjordens ledare.
36Hör herdarna ropa och ledarna för hjorden jämra sig.
Ty HERREN ödelägger deras betesmark,
37och de fridfulla ängarna förstörs på grund av HERRENS brinnande vrede.


Åh! Om ni bara vände om. Vänd om, vänd om! :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Hesekiel 347Hör därför HERRENS ord, ni herdar: 8Så sant jag lever, säger Herren, HERREN, sannerligen, därför att mina får har lämnats till rov och därför att mina får har blivit ett byte för alla vilda djur - de har ju ingen herde - och eftersom mina herdar inte frågar efter mina får, då herdarna bara tänker på sig själva och inte på mina får, 9därför, ni herdar: Hör HERRENS ord: 10Så säger Herren, HERREN: Se, jag är emot herdarna och skall utkräva mina får ur deras hand och göra slut på deras herdetjänst. Herdarna skall då inte mer kunna föda sig själva på detta sätt, ty jag skall rädda mina får ur deras gap, så att de inte blir föda åt dem.
11Ty så säger Herren, HERREN: Jag skall själv söka upp mina får och ta mig an dem. 12Liksom en herde tar sig an sin hjord när han är bland sina får, som varit skingrade, så skall också jag ta mig an mina får och rädda dem från alla de orter dit de skingrades en mulen och mörk dag. 13Jag skall föra dem ut från folken och samla ihop dem från länderna och låta dem komma till sitt eget land och föra dem i bet på Israels berg, vid bäckarna och där man i övrigt kan bo i landet. 14På goda betesmarker skall jag föra dem i bet, på Israels höga berg skall de få sina betesmarker. Där skall de vila sig på goda betesmarker, och de skall ha rikligt med bete på Israels berg. 15Jag skall själv föra mina får i bet och låta dem vila sig, säger Herren, HERREN. 16De förlorade skall jag söka upp, de som gått vilse skall jag föra tillbaka, de sårade skall jag förbinda, och de svaga skall jag stärka. Men de feta och de starka skall jag förgöra. Jag skall ta hand om dem med rättvisa.
17Men ni, mina får, så säger Herren, HERREN: Jag skall döma mellan får och får, mellan baggar och bockar. 18Är det inte nog för er att ni får beta på den bästa betesmarken? Måste ni också med era fötter trampa ner vad som är kvar på er betesplats? Är det inte nog för er att ni får dricka det klaraste vattnet? Måste ni också med era fötter grumla vad som har lämnats kvar? 19Skall mina får beta av det som era fötter har trampat ner och dricka vad era fötter har grumlat? 20Därför säger Herren, HERREN så till dem: Jag skall själv döma mellan de feta fåren och de magra. 21Eftersom ni med sida och bog stöter undan alla de svaga och stångar dem med era horn till dess ni har drivit ut dem och skingrat dem, 22därför skall jag rädda mina får så att de inte mer blir ett byte, och jag skall döma mellan får och får. 23Jag skall låta en herde uppstå, gemensam för dem alla, och han skall föra dem i bet, nämligen min tjänare David. Han skall föra dem i bet och vara deras herde. 24Jag, HERREN, skall vara deras Gud, men min tjänare David skall vara furste ibland dem. Jag, HERREN, har talat.
25Jag skall sluta ett fridsförbund med dem. Jag skall göra slut på vilddjuren i landet, så att man tryggt kan bo mitt i öknen och sova i skogarna. 26Jag skall låta dem själva och landet runt omkring min höjd bli till välsignelse. Jag skall låta det regna i rätt tid, regnskurar av välsignelse. 27Träden på marken skall bära sin frukt och jorden skall ge sin gröda och själva skall de bo trygga i landet. De skall inse att jag är HERREN, när jag bryter sönder deras ok och räddar dem från de människor som har hållit dem i slaveri. 28Sedan skall de inte mer vara ett byte för hednafolken, och markens djur skall inte sluka dem, utan de skall bo trygga, och ingen skall skrämma dem. 29Jag skall låta en plantering växa upp som skall bli till berömmelse för dem. De som bor där skall inte mer dö av hunger eller föraktas av hednafolken. 30De skall inse att jag, HERREN, deras Gud, är med dem och att de, Israels hus, är mitt folk, säger Herren, HERREN. 31Ni, mina får, den hjord som jag för i bet, ni är människor och det är jag som är er Gud, säger Herren, HERREN."
Jag ber för er varje dag. Kom tillbaka snart, Jesus och befria oss från denna mörka värld... men vänta, ge oss tid så fler kan omvända sig!

12 kommentarer:

 1. Var hittade du detta citatet av "ögonvittnet" ,från predikan i Jönköping pingst? /syster

  SvaraRadera
 2. Han skrev till mig i kommentarerna under detta inlägg: http://job25-masken.blogspot.com/2010/01/sokarvanlighetsmani.html

  SvaraRadera
 3. Ha,ha,ha. Du är riktigt full av skit du!

  SvaraRadera
 4. Käre Anonym,

  Tack för din kommentar och ärlighet i vad du tycker!
  Men jag håller med, inte i uttryckets bemärkelse av avsaknad av uppriktighet, utan i ditt uttalandes bokstavliga betydelse, att jag är i behov av inre rening. Jag är en långt mer vidrig smutsig, usel och oduglig mask, än vad dina fula ord kan beskriva, frälst och använd av en mycket nådefull och allsmäktig Gud. Du skulle se mig innan jag renades i Herrens blod. Det vill du inte!

  Guds välsignelse önskar jag dig min älskade vän.

  SvaraRadera
 5. Hej Daniel, du har skrivit efter ditt hjärta, och du gör det mycket bra, för sådär är det ju nu som du beskriver ovan. Evangelium får inte förkunnas på det sätt Jesus vill. Vara försiktig så man inte skrämmer människor, det blir ingen frälsning utav det. Vi behöver väckelse i Sverige så det dånar om det. Jag är helt på din linje. Tack. /Maria

  SvaraRadera
 6. Verkar som kommentaren mannen i pingst gav, angående de "gyllene tillfällena" (alltså han som liknade saker som porr osv) är en man som är del av församlingen, eller någon annan församling. Alltså en kristen.
  Jag tycker inte man ska vara för lagisk när det gäller hur en församling kan "locka" folk. Huvudsaken är kärnan och jag tycker personlig de fick fram kärnan mycket bra(besökte mötet personligen). Förutom kören, gavs det personlig vittnesbörd som var bra, samt en predikan med fokus på Herren, Jesus Kristus! Dessa "gyllene tillfällen" sker endast ca 3(ialf fåtal!) gånger om året i den församlingen (vad jag fattat det som). Jag tror det blir farligt om man sågar allt som en församling gör. Sen är det viktigt att ha ett kritiskt öga på om något görs i mänsklig kraft, eller anpassas för mycket till "världen" bara för att locka! (läste det du tagit upp angående megakyrkor! skrämmande)... Sen tycker ja faktiskt de kunde valt en annan låt än money money money.. Men jag tycker det är ett gott initiativ att försöka öppna kyrkan och inte bara sitta och göra inget för att nå folk, men som sagt kärnan är viktigast Jesus kristus och att han kommer fram och är i fokus!(uppskattar dina predikningar du översatt by the way! =) ) /Syster

  SvaraRadera
 7. Tycker att denna profetia från den norska kvinnan i norge fick, kan appliceras på vår tids församlingar.. Citat ur profetian:

  "Jag såg att det kommer en ljumhet utan motstycke bland kristna. Ett avfall från
  sann och levande kristendom. De kristna kommer inte att vara öppna för
  rannsakande förkunnelse tiden före Jesu återkomst. De kommer inte att lyssna om
  synd och nåd, lag och evangelium, bot och bättring. I stället kommer en annan
  slags förkunnelse, en slags lyckokristendom. Det gäller att bli framgångsrik och
  nå fram. Det handlar om materiella saker, på ett sätt Gud aldrig hade lovat det.
  Kyrkor, frikyrkor och bönehus blir mer och mer tomma. I stället för en
  förkunnelse om att ta sitt kors och följa Jesus, blir det underhållning, konst
  och kultur, där det skulle vara väckelse, nöd och omvändelsemöten. Detta kommer
  att ske i stor utsträckning strax innan Jesus kommer tillbaka och olyckan bryter
  lös över oss."

  detta stycke har satt spår i mig(Vet ej om du läst den daniel. troligtvis då du verkar mycket uppdaterad ! =) )...och jag har med erfarit att det är för mycket "show" nu för tiden. Det ska vara lite "mysigt" att gå till kyrkan. Lite häftigt. Man får en liten "skön känsla". Det var kul liksom. med det jag tog upp tidigare om de gyllene tillfällena kan det ligga nått i antagandet att det var lite "kul".. kören var ju där trots allt.. dom är ju kända! i hela sverige! Coolt(!?). Men vem vill vi göra känd ? det är Jesus. Lätt att det på nått vis är kören man minns av gudstjänsten. Och inte förkunnelsen om synd, nåd, guds uppoffring för oss. Det behövs kanske röras upp mer känslor hos de okristna som stiger in i kyrkan, (men även hos 'sovande' kristna ), så allt inte blir en "underhållning", och som du nämnt "sökarvänligt". Du har en stor poäng och gillar ditt resonemang mycket.

  Tror att det viktigaste vi som kristna idag gör är att visa kärlek till våra vänner, arbetskamrater osv. Vi vill ju inte att de ska gå förlorade? Mycket bra tankeställare, den texten+filmen från ateister, du bloggat om.

  Vi behöver komma inför tronen vi kristna idag. Vi behöver krossade hjärtan inför vår Herre. Inför Jesus Kristus. Förstå att vi måste frukta honom mer än allt. När vi upplever Guds kärlek till oss sedan kommer allt naturligt. Kärlek till människor. glöden att vinna människor till evigheten och gemenskapen med Gud.
  Kristna behöver en väckelse. Inte söka vårt eget,utan göra oss beroende av Gud.
  Sedan kommer en väckelse bland okristna i vårat land!
  Vi behöver mer av GUDS KRAFT!
  "Icke genom någon människas styrka eller kraft ska det ske utan genom min Ande säger Herren"

  /Syster

  SvaraRadera
 8. Tack för era kommentarer!

  Syster, bra att höra från fler som var på samma möte! Bra att få mer perspektiv. Men jag anser inte att "målet helgar medlen" dvs locka folk med köttsliga ting, in i kyrkan även hur troget Evangelium man än predikar eller hur starka vittnesbörd. Det är ju som att man lurar folk, vilket inte är kristligt. Och detta förekommer i många fler församlingar.

  Jag känner till den norska profetian och skrev även om den i anknytning till ett ungdomsunderhållningsmöte jag själv var på i kyrkan: http://job25-masken.blogspot.com/2009/12/90-arig-norsk-kvinnas-syn-fran-60-talet.html

  Frid

  SvaraRadera
 9. Jag måste säga att jag fullständigt håller med dej. Sökarvänligt är det rätta ordet..

  "I stället för en
  förkunnelse om att ta sitt kors och följa Jesus, blir det underhållning, konst
  och kultur, där det skulle vara väckelse, nöd och omvändelsemöten. "

  Var är nöden bland oss kristna? Tårarna? förkrosselsen inför korset?

  /Syster

  SvaraRadera
 10. Amen, syster! till det du sa här och i det tidigare inlägget

  SvaraRadera
 11. tack daniel, för din blogg, den är en frisk fläkt i detta öken land när människor som hungrar är beredda äta vad som helst för de är andligt utsvultna. Det enda som händer när vi försöker vinna världen genom att bli som den är just det, vi blir som världen, men Gud har kallat oss till trohet och sanningen, sanningen är grundpelaren i församlingen om vi inte upprätthåller den rasar hela bygget. Gud har inte kallat oss vinna hela världen med vilka medel som helst, det är Gud som frälser människor, inte vi och våra försök, vi är kallade till trohet mot han och hans ord, vare sig det är "framgångsrikt" i våra ögon eller inte, hellre en församling med tre individer som i sanning följer Guds ord, än tretusen som kompromisar Guds ord och beblandar världen i Guds hus. En man slog Gud död när han la en hand på arken, idag skulle vi bygga om arken totalt, måla om den och sätta in ett nytt ljudsystem med mera. Vad vi desperat behöver e människor som fruktar Gud tillräckligt för att faktisk tro han menar vad han säger i sitt ord.

  än en gång Daniel, tack, du är en guds gåva till sveriges kristendom. din/HANS Christian

  www.predikoindex.com

  SvaraRadera
 12. Tack, Christian. Och Amen till vad du säger, särskilt: "idag skulle vi bygga om arken totalt, måla om den och sätta in ett nytt ljudsystem med mera." klockrent

  SvaraRadera