Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 25 maj 2011

Abort-överlevande

Personligen, tycker Marc Bygdeman, professor i kvinnosjukvård och sittande i Socialstyrelsens rättsliga råd, att ett lämpligt tillvägagångssätt, när ett aborterat foster lever när de kommer ut, är att lägga undan fostret, som hamnat i bäckenet, göra i ordning och ta hand om mamman och sedan titta om fostret dött under tiden.

Kallblodigt.

Har läst de artiklar som handlat om levande aborterade foster: Levande aborterade foster inte helt ovanligt, Abortpraxis ses över efter larm och Professorn: De är inte livsdugliga (m fl.......)

Vad kan man säga? Har känt till det sedan tidigare att man lämnar abort-överlevande barn att dö i bl a papperskorgar, men visste faktiskt inte att det var något vanligt eller alls skulle förekomma, i Sverige. När man läser detta så vänder det sig på ett unikt sätt i magen, en blandning av ilska och sorg. De stackars små barnen, övergivna att dö hos den s k sjukvårdspersonalen. Samtidigt som lika gamla barn födda i förtid (skillnaden är att man inte önskat ha ihjäl dem) försöker att hållas vid liv, kanske i salen bredvid. En blogg var så vänlig att lägga upp en bild, så att man kan se att detta faktiskt är små barn besök den och se.

När man pratar om abort med sina abortförespråkande vänner & C:o så märker man att de är som förblindade. De ser endast detta som en fråga om kvinnornas rättigheter, och om man är emot abort så är man emot kvinnors rättigheter helt plötsligt, man är ond, och det är fritt fram att ignorera allt man säger och köra igång med alla personangrepp som finns. De verkar inte besitta förmågan att se saken ur en annans perspektiv, att man ser främst till människan (fostret) i magens rättigheter - till att LEVA.

En del begår abort av rent bekväma orsaker. De kan, men orkar inte, stå för konsekvenserna av sin kopulation.
Sedan bör man ju ta hänsyn till att det finns de kvinnor som är i svåra situationer, som får barn som de inte på något sätt kan klara av att ta hand om. Saken är, att det inte ursäktar att döda någon. (Den enda orsaken skulle vara om kvinnans liv är i fara, då får mammas liv gå före.) Men vad kan vi göra för att rädda fostren? Prata och informera och bilda opinion för att ändra lagen, görs det ju en del försök på. Men som sagt, verkar folk så förblindade att detta nästan är hopplöst. Och de som är i en så hopplös situation att de inte kan se någon utväg? Finns det inget man kan göra, också, för att hjälpa?

Vi bör också be att Gud ska öppna folks ögon när de ser dessa nyheter om levande aborterade foster, att de får höra Evangeliet om Jesus som dog och uppstod för att frälsa även sådana som begått/varit inblandade i en abort, eller samtyckt till det, och omvänder sig.

Här finns också två videoklipp med Gianna Jessen som talar, som överlevt ett abortförsök och lever än idag:


2 kommentarer:

  1. abort e mord punkt slut de e allt ja har o säga. o de finns INGEn gång då abort är okey o inte heller när mammans liv är i fara!!!om abort ÄR mord på ett barn så är det lika mycket mord i de här fallet så hur kan du säga att det vore okey!!!??

    SvaraRadera
  2. Tack för kommentaren, jag får ge det en extra tankeställare. Att mammans liv går före är en principsak.

    SvaraRadera