Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 18 maj 2011

Akta er även för SADDUCEERNAS surdeg!

Jesus sade till dem: "Akta er för fariseernas och sadduceernas surdeg!"
(Matteusevangeliet 16:6 SFB)

Sadduceerna förnekar nämligen att det finns någon uppståndelse eller några änglar eller andar.
(Apostlagärningarna 23:8 SFB)

Hos dig får inte någon finnas som låter sin son eller dotter gå genom eld eller befattar sig med spådom, teckentydning, svartkonst eller häxeri, ingen som utövar besvärjelsekonster, ingen andebesvärjare, ingen som bedriver trolldom och ingen som söker råd hos de döda. Ty avskyvärd för HERREN är var och en som gör sådant, och för sådana vedervärdigheters skull fördriver HERREN, din Gud, dem för dig.
(5 Moseboken 18:10-12 SFB)

Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.
(Efesierbrevet 6:12 SFB)

Utifrån de här bibelställena förstår vi att det också är viktigt att akta sig för sadduceernas surdeg. Det finns en andlig verklighet och vi är inne i en strid. Det får man inte glömma!

Se, jag har gett er makt att trampa på ormar och skorpioner och att stå emot fiendens hela välde. Ingenting skall någonsin skada er.
(Lukasevangeliet 10:19 SFB)

2 kommentarer:

 1. Amen broder. Mycket viktigt inlägg. Jag tror att vi behöver mer urskiljning och mer kunskap om den andliga verkligheten. Vi är kallade att göra de gärningar som Jesus gjorde. Kasta ut onda andar, befria de fångna.
  http://www.youtube.com/watch?v=DiTn5j8GLpc&feature=related
  Vi har fått mandat att står emot den ondes välde. Den Helige Ande ger oss kraft att strida varje dag. Dagens västerländska kristendom är så präglad av rationalism och sekularisering att vi glömt den andliga verkligheten.
  Vi är i ett krig. Människor hålls bundna av Satan och vi är kallade att befria dem. Gud har utrustat oss med sin Ande, sin kraft och sina gåvor.

  SvaraRadera
 2. Ja och många gånger då man evangeliserar kan man undra om det inte är vissa människor som är besatta av demoner som man får stöta på. Även vissa kommentarer man får här i bloggen kan man undra vems ande som driver bakom. Vissa mer uttryckligt men andra som t ex kan kalla en broder men beter sig inte så broderligt. Försöker lura en med olika namn och mailadresser och vill sätta igång onödigt tidsödande diskussioner. En fråga då kan vara om man kan driva ut demoner via Internet?

  Ang filmen du länkar kan jag ifrågasätta en del också. Det är skaparna bakom andra filmer och verkar anknytna till en s k profetisk rörelse & C:O där det ska regna guldstoft och olja och folk får sina guldtänder helade. Jag ifrågasätter alltså en hel del här och håller inte med om det. Om det överhuvudtaget inte bara är naturliga förklaringar med bluff och båg, trickfilm. Men främst så undrar jag även om de egentligen berättar Evangeliet också mitt upp i alla häftiga uppvisningar ("Gud älskar dig" räcker ju inte utan på vilket sätt Gud älskar, dog för syndare på korset.) Missionärer som varit i andra länder berättar ju också om att många religioner har under och tecken och folk blir förhäxade och trollbundna i slaveri under religion. Så den viktiga skiljelinjen är ju alltid Evangeliet.

  SvaraRadera