Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 4 maj 2011

David Wilkerson - nyhetens behag eller varaktig omvändelse?

Efter nyheten att David Wilkerson fått hembud så har det börjat skrivas mycket om honom, och alla (vad jag sett) visar sin uppskattning. Jag skulle egentligen skriva detta som en kommentar i diskussionsrutorna under Dagen men det funkar inte, antagligen p g a mina cookies-inställningar.

Dagen har nu tagit upp hans budskap till Sveriges evangeliska kristna. Andra artiklar som kommit i vevan är: David Wilkerson klarade inte att bara likgiltigt se på, Omskakande budskap, Wilkerson, en profet?, En av 1900-talets kristna profiler är död, Frågan: Vilka är dina minnen av David Wilkerson?

Sådär. Här är mycket folk som uttalar sig i dessa länkar. Ingen enstaka utpekad, och detta stämmer säkert inte för alla som här finns med, jag vet inte.

Men med facit i hand, vad man läst och sett runt om i vårt land idag, och med de situationer som råder i svensk kristenhet nu så känns detta inte trovärdigt för fem öre. Visst kan man ta upp mycket om Wilkerson nu när han har ett nyhetsvärde. Man kan upphöja honom som profet och den titeln, anser jag, skulle han vara bland de som mest skulle förtjäna i vår tid. Men jag undrar om kristenheten i Sverige egentligen lyssnar och omvänder sig. Att det kommer att bestå mer än att vara en nyhetens behag, något "inne". Varaktig omvändelse är vad som gäller här. T ex får man ju sluta med sin "sökarvänlighet" som Wilkerson talade skarpt emot. (Läs: David Wilkerson: "ett evangelium från Helvetet". Se även vad jag skrev om kampanjen Ditt viktigaste val.) Och så får man sluta med att lyssna på villolärare som Emerging Church-gänget (Rob Bell, Brian McLaren, &C:o. Se vad David Wilkerson hade att säga om dem här.)

Kort och gott: omvänd er och börja predika det sanna Evangeliet. Omvänd er och predika omvändelse.

Vill även passa på att tipsa om videoklippen i detta blogginlägg på Aletheia med den korta hyllning som visades på David Wilkersons begravning och hans predikan i Sverige. Och man kan se minnesgudstjänsten hos Dagen.

1 kommentar:

  1. Ord i rättan tid, och väl iakttaget, Daniel!!!

    SvaraRadera