Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

fredag 29 januari 2010

Nutida vittnesbörd och mitt!

Jag tittade på ett vittnesbörd från 100 dagar med Jesus. Detta påstods vara frukt av en anonym kommentator. Se kommentaren och mitt svar här.

Vad jag kommer att ta upp nu gäller en av punkterna i mitt svar, punkten löd:
-om nutida vittnesbörd i allmänhet (dömer alltså inte ut enskilda personer efter
vad jag endast sett en kort video): varför saknas sånt som synd, domen,
frälsning från detta, man blir ju faktiskt frälst ifrån Gud, Hans vrede (se Rom
5:9) Det är ju det det handlar om. Inte att man får förbättrade livssituationer.
Se apostlarnas öde, första kyrkans århundraden, http://www.missionenmr.se/ ...
De enda vittnesbörd jag hört i frikyrkan är antingen folk som kommit ur missbruk, sjukdom, haft det jobbigt i livet, osv.
Jag är uppvuxen, uppfostrad och bortskämd i en kristen familj. Jag har aldrig knarkat, supit, nej, aldrig varit full, svårt sjuk, haft tonårsproblem, elaka föräldrar, eller haft det svårt ekonomiskt eller på annat sätt. Det har alltid känts när jag hört dessa vittnesbörd som om jag aldrig kan bli riktigt så frälst som de. Behöver inte jag frälsning? Jo, tvärt om, desto mer!
Så dog den fattige och fördes av änglarna till platsen vid Abrahams sida. Även den rike dog och begravdes. När han plågades i helvetet, lyfte han blicken och fick se Abraham långt borta och Lasarus hos honom. Då ropade han: Fader Abraham, förbarma dig över mig och skicka Lasarus att doppa fingerspetsen i vatten för att svalka min tunga, ty jag plågas i denna eld. Men Abraham svarade: Mitt barn, kom ihåg att du fick ut ditt goda medan du levde, under det att Lasarus fick ut det onda. Nu får han tröst och du plåga. (Luk 16:22-25)
Jag har syndat, brutit Guds Lag (1 Joh 3:4) jag kommer stå inför en Helig Gud, att brinna för alltid i Helvetet under vad en Allsmäktig Guds stränga vrede kan vålla när den utövas, varken mer eller mindre än vad rättvisan kräver, är mitt öde! Denna sanning har jag konfronterats med och måste alla människor konfronteras med, oavsett om de i detta liv har det bra eller dåligt. För alla människor är frälsningen nödvändig och de goda nyheterna är goda nyheter för alla människor. Alla, även jag, har ett starkt vittnesbörd: att vi är i högsta grad syndiga och vidriga kräk, smutsiga, snuskiga, äckliga, vämjeliga maskar, men Gud älskar oss trots detta (Rom 5:8) och Hans nåd har överflödat desto mer, (Rom 5:20) Honom till ära!

Har du märkt hur de som kommer från rännstenen till Jesus är mer brinnande än en uppvuxen, uppfostrad och bortskämd i en kristen familj som jag? Du kanske, som jag gjorde, tror att du inte kan börja brinna? Det är en lögn från Satan! Du har fel bild av dig själv. Titta på dig själv i Guds Lags spegel här. Då kommer du att se vilken i högsta grad syndig (Rom 7:13) ond mask du är och hur god Gud varit att frälsa dig (Rom 5:20 igen)
Hon har fått förlåtelse för sina många synder. Det är därför hon visar så stor
kärlek. Men den som har fått litet förlåtet älskar litet (Luk 7:47)

2 kommentarer:

  1. Alla kan födas på nytt, inte bara de som tidigare levt i mörkret! Det var ju just en "redan troende" som Jesus förklarade det nödvändiga i att födas på nytt för (joh 3:1-12)

    SvaraRadera
  2. Alla måste födas på nytt för att se Guds rike, alla lever i mörker, på sitt sätt. Men jag förstår vad du menar!

    Frid

    SvaraRadera