Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

tisdag 5 januari 2010

Pastorer i Uganda vill att Rick Warren ber om ursäkt

Översatt härifrån (det står mer där, på engelska)

Kyrkoledare i Uganda vill att Kalifornienpastorn Rick Warren "går ut och ber bibliskt om ursäkt för att ha kränkt oss." I ett brev sade de 20 samfundsledarna att författaren till "Leva med mål och mening" orsakade "smärta" i deras land efter att han befallde dem att tala emot antihomosexualitetslagförslaget som nu väntar godkännande i Ugandas parlament.

"Ditt brev har orsakat stor smärta och pastorerna kräver att du publicerar en formell ursäkt för att du förolämpat Afrikas folk med det väldigt olämpliga översittaranvändandet av din kyrka och purpose driven-predikstolar för att tvinga oss in i Sodom och Gomorras 'ondska'"
Skrev de efter att grundaren till Saddleback Church publicerade ett videouttalande 11 Dec, där han kallade lagförslaget "orättvist, extremt och okristet mot homosexuella." Förslaget skulle förelägga dödsstraff för vissa homosexuella handlingar och tvinga pastorer att rapportera konversationer om homosexuell utövning. Warren sa att detta skulle krossa "friheten att fatta moraliska beslut."

"Som du själv sagt, 'Bibeln säger att ondska måste bekämpas. Ondska måste stoppas,' stod det i brevet. 'Bibeln säger inte att vi ska förhandla med ondska. Den säger stoppa det. Stoppa ondskan.' (12/2007)"
"Eftersom homosexualitet är ondskefullt, kan du knappast vara emot en lag som försöker stoppa det såvida du inte missförstått den [...] Den västerländska homolobbyn har mattat av kristna och fått dem att ivrigt motarbeta lagförslaget."
Pastorerna förklarar vidare att USA och Europa har addresserat homosexualitet "med barnhandskar som en mindre, privat fråga," men nu "vaknar dessa samhällen för sent och inser att frågan påverkar hur hela samhället styrs."

De insisterar också på att dödsstraffet bara skulle gälla "förvärrad homosexualitet," vilket innefattar våldtäkt på minderåriga eller handikappade.

Fastän pastorerna sa att de skulle stödja lagförslaget med några tillägg, sa de även att de inte skulle göra homosexualitet lagligt i Uganda.
"I en globaliserad värld, har detta västerländska övertagande av institutioner av homosexuella förvandlats till internationellt främjande av homosexualitet och andra laster som abort och pornografi i andra länder. Vissa parlamentsledamöter i Uganda har sett på hela denna utveckling som ett hot mot starkt hållna familjevärderingar i Uganda och överallt och har sökt använda dess mandat som folks representanter för att finna botemedel innan det är för sent."

Missa inte:
Hopp för homosexuella
Det rättvisa straffet för synd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar