Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

torsdag 21 januari 2010

Sökare om sökarvänliga gudstjänster

Antagligen googlade jag något med Benny Hinn och kom till den här tråden på ett diskussionsforum. Det är intressant att läsa vad andra tycker, inte bara kristna, som oftast inte tänker kritiskt, prövar andarna. :/

Sedan hittar man en riktig guldklimp bland inläggen! En sökare, som är intresserad av tro vars vänner är frireligiösa och har velat åka till ett av beskrivningen att döma sökarvänligt ungdomsmöte. Det är ju så det ska gå till. Ta din intresserade kompis med på ett sökarvänligt möte. Personen skriver mer:

Först har det varit mycket skämt och mycket proffsig musik, vilket jag tycker varit både roligt och spännande. Sedan mot slutet, när "pris och ära" sjungits och allt det där, är det alltid dags för predikan. Båda gångerna har jag tyckt att detta varit otäckt. [...] predikan har jag uppfattat som nästan hotfull. Pastorn pratar på ett aggesivt sätt, och mot slutet ska man ta in den heliga anden genom att blunda och räcka upp handen. Och de som inte gör det är FEGISAR, har han bokstavligen sagt. Det bildas ett enormt grupptryck, och man riktigt märker att folk sneglar på varandra för att se när det "passar" att just de räcker upp sin hand.
Här har vi den sökarvänliga gudstjänsten, beskriven och bedömd av en sökare själv. Och jag håller med i bedömningen. Massa skämt, en manipulativ predikan, räck upp handen om du vill ta emot Jesus! Grupptryck. Alla blundar så att fler ska våga... lol. Om du har sann omvändelse kommer du springa gråtande fram och skrika vad ska jag göra för att bli frälst!? Du kommer inte vara rädd om din egen prestige när du är rädd för Helvetet!

På sökarvänliga möten: Ingen kommer till Jesus av rätta anledningen, ingen blir egentligen frälst. Sökarna får avsmak - vilket inte är fel för så kan det ju även bli när det Sanna Evangeliet predikas. Men i det här fallet även när det falska evangeliet predikats.

Se även:
90-årig norsk kvinnas syn från 60-talet om nutiden
Den moderna evangelieförkunnelsens offer
Helvetets Mest Välbevarade Hemlighet

P.S. Om du som mot förmodan läser detta, mot förmodan inte är kristen, men har varit på en sån här gudstjänst, skriv gärna om din upplevelse, i kommentarerna eller maila. Men viktigast är att du gör godhetstestet för att se om du skulle komma till Himlen när du dör, och om inte, det finns räddning! Jag kanske redan har skrämt iväg dig men jag försöker iallafall inte locka och manipulera dig, utan lägger öppet fram sanningen.

2 kommentarer:

  1. http://godhetstestet.webs.com <------ snälla, rätta till länken i texten.

    SvaraRadera
  2. Ojsan, vad slarvigt av mig! Tack så mycket! :)

    SvaraRadera