Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 27 oktober 2010

Är U2 och Bono Kristna? (Från LaneCh)

Är du kristen och tittar på kristna videoklipp på youtube, så har du nog inte undgått videoklipp från en kanal som heter LaneCh. Det är en kanal som har visat sig vara till stor välsignelse för många, inklusive mig själv. Han som har kanalen heter Lane Chaplin och det ligger videos med många olika klipp från eller hela TV-program, filmer, predikningar, intervjuer... det är ett mycket väl nyttigt fäste för sund, biblisk kristen undervisning bland mycket galenskaper på Youtube och övriga Internet.

Men hur mycket har han egentligen lagt upp? Jag ser ingen räknare som visar hur många han lagt upp på sin kanal, men jag satte mig istället ut för att dyka djupt ned i listan över hans videos, allra längst ned, måste vara den första han lagt upp, och sedan titta på alla i ordning. Jag vet inte hur lång tid det kommer ta, och om jag skulle lägga upp ett här på bloggen för varje vecka så skulle det nog ta flera år, för att ens komma ikapp, om han inte lägger upp ett eller fler nya varje vecka.

Det första klipp som finns, nerifrån på listan över hans videos är ett om U2, från CrossTV-dokumentären They Sold Their Souls For Rock and Roll. Jag har sett hela denna dokumentär, eftersom jag hittade det upplagt på Google Videos. Jag la också upp alla dessa på bloggen en gång för att det ska vara lättare att hitta dem. Här har jag lagt upp dem.

Detta är klippet om U2:Man frågar sig i videon hur kristna U2 är. De använder bibliskt språkbruk, dock tvetydigt, och har dragit många kristna till sig, in musikscenens demoniska värld, som de annars undvikit!
 • Bono dinglar under en konsert med ett upp-och nedvänt kors.
 • Han sjunger i en sång Jag står med Kains söner. (se Judas brev v11)
 • De gjorde en cover av Rolling Stones' Sympathy for the Devil (sympati för Djävulen)
 • Bono har antagit sig demoniska alter egon som anspelar på Belsebub (flugornas herre) och Mefisto (ett annat namn för Satan.)
 • Sången I Still Haven't Found What I'm Looking For, handlar om att han har förkastat Jesus och letar efter något annat.
 • Deras musik är mer hädisk än Marilyn Mansons. I sången Love Rescues Me förvränger de Psalm 23 såhär (översatt): Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont. Jag har förbannat din käpp och stav, de tröstar mig inte längre.
 • Ur en annan av deras texter (översatt): Gud har lagt av luren, "babe," skulle han ens svara om han kunde?
 • Sången Wake Up Dead Man beskriver Jesus som död och behöver vakna, är förvirrad och har händerna bakbundna och inte kan göra någonting.
Lite som indikerar hur kristna U2 och Bono är!

12 kommentarer:

 1. Visst är U2 och Bono troende Daniel

  Du varför kallar du dig själv för mask och kräk? Känns lite perverst.

  SvaraRadera
 2. Håller de sig fortfarande till de saker du tog upp i punktform kan vi alla sluta fundera på saken, för utifrån det är de INTE pånyttfödda. Klart som korvspad.

  SvaraRadera
 3. Margalit,

  Visst är U2 och Bono troende - frågan är på vad! I detta inlägg har vi iallafall lite grann som indikerar på Vem de inte är troende.

  Du varför kallar du dig själv för mask och kräk? Känns lite perverst.

  För att jag är det.

  Guds välsignelse

  SvaraRadera
 4. PS

  Förresten om det att jag kallar mig och är en mask, se "om-"sidan http://job25-masken.blogspot.com/p/omkontakt.html

  SvaraRadera
 5. jaha. ännu en konspirationsteori.

  har ingen egentlig åsikt om U2. Har aldrig varit fascinerad av dem. äger inte något av deras album.

  men den här videon är bara korkad. Om man läser U2:s texter som om de vore teologiska ställningstaganden är man kanske inte helt rätt ute...

  SvaraRadera
 6. Daniel, vill först säga att jag inte tror att du är ett kräk. Men jag tycker verkligen att det är fruktansvärt arrogant att skriva och presentera sig själv så: Som ett kräk.

  SvaraRadera
 7. Anonym: Handlar man på det sättet som beskrivs i videon och i punkterna, och sjunger såna sånger, så säger det något. Det är definitivt ställningstaganden. Man har ansvar för vad man gör.

  Margalit: På vilket sätt är det fruktansvärt arrogant? Har annars hört annat, och kan tänka mig annat, men detta var oväntat. Tycka vad man vill men jag beskriver mig som vad jag verkligen är, så som Bibeln beskriver mig.

  MVH

  SvaraRadera
 8. Ett tips när man läser Job är väl att lyssna på vad Gud säger och inte vad Jobs vänner säger. Eller? Med tanke på masken alltså.
  Du får tro att Gud ser dig som ett kryp om du vill men själv är jag inte så säker på att du är det...

  SvaraRadera
 9. Du har en god poäng. Jobs vänner hade ju fel i sin kritik mot Job och vad de säger om Gud får testas mot övriga Skriften. Job 25 stämmer med vad övriga Bibeln säger om Gud och människan. Det är bara en i mängden. Och t ex Rom 3:9-18 gör en beskrivning om människan som rent av ännu värre.

  Guds välsignelse

  SvaraRadera
 10. Denna hemska människa gav Han sitt liv för.
  Att presentera sig på detta sätt (som krälande mask) tycker jag är lite av falsk ödmjukhet.
  Eller så har Du inte sett vad Du är i Kristus....

  SvaraRadera
 11. Denna hemska människa gav Han sitt liv för. Amen. Gud älskar oss inte som vi är. Hans kärlek är så mycket större än så, Han älskar oss trots att vi är vidriga kräk och istället förtjänar Hans eviga hat och vrede. Men Gud bevisar Sin kärlek till oss genom att Kristus dog i vårt ställe, medan vi ännu var syndare. Häpnadsväckande nåd. Amazing grace, that saved a wretch (=kräk) like me.
  Det skulle kunna uppfattas som falsk ödmjukhet, och jag har ifrågasatts, av mig själv och andra om detta tidigare, men det är inte falsk ödmjukhet, jag är verkligen detta enligt Bibeln. När jag ser på mitt eget liv, vad jag gjort, hur jag uppfört mig och hur långt kvar jag fortfarande har.
  Men av nåd genom tron är jag frälst och har förklarats rättfärdig inför Gud, inte på grund av mig själv utan på grund av Jesus. Han födde på nytt och jag har blivit en ny skapelse i Kristus. Men förrän vi blivit helt förhärligade i Himlen så är vi, som Martin Luther sa, På en gång rättfärdig och syndare.

  Guds välsignelse

  SvaraRadera
 12. Har skrivit ett blogginlägg om det nu så att ingen missar, hänvisar jag dit härifrån: Kan jag Kalla mig "Mask" I mitt Nuvarande Tillstånd?: http://job25-masken.blogspot.com/2010/10/kan-jag-kalla-mig-mask-i-mitt-nuvarande.html

  SvaraRadera