Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 9 mars 2011

"Sökarvänlig" video

Ingen finns som söker Gud. (Rom 3:11 SFB)

Den enda sökaren som finns är Jesus Kristus som har kommit för att uppsöka och frälsa det som var förlorat. (Luk 19:10 SFB)

Så om vi ska vara sökarvänliga och sökaranpassade, så bör vi vara vänliga och anpassa oss till Honom.

Här är ännu ett videoklipp ur dokumentären Amazing Grace: The History and Theology of Calvinism av The Apologetics Group.

2 kommentarer:

 1. Hej du "masken" som älskar Gud!

  Kan man säga så här: alla som är frälsta är redan utvalda. Men alla utvalda blir inte automatiskt frälsta, eftersom det finns ändå möjligheten att välja. 5 Mos 30:19
  Och den utvalde blir inte frälst förrän han har kämpat hela livet för att vinna segerkransen.
  En kan också förlora sin frälsning. Hebr 10:26
  Predestinationen gäller alltså bara för steg ett.

  Fö gillar jag din sajt som behandlar det mest centrala i kristen tro.

  SvaraRadera
 2. Hej! :)

  Bra och viktiga saker du tar upp.

  Jes 14:24 säger att om Gud bestämt nåt så kommer det att hända. Om Gud bestämt vilka som blir frälsta så kommer de att bli frälsta. Ingen människa, inte ens vi själva kan stå emot det. Utväljandet garanterar precis allting för oss (Rom 8:29-30).

  Om vi själva fick välja så hade vi valt bort Gud eftersom i vårt totalt fördärvade tillstånd, så hatade vi Gud. (Rom 8:7) Vi var döda.(Ef 2:1,5 Kol 2:13) Därför måste Gud ha fött oss på nytt och förvandlat våra hjärtan med kärlek till Honom redan innan vi skulle kunna välja Honom. När Han väl gjort detta så är vi nya skapelser och kommer vi garanterat att omvända oss och tro och bli frälsta.

  Vi är frälsta av nåd genom tron och inte genom gärningar (Ef 2:8-9). Men, eftersom vi har den nya naturen och den sanna tron, och redan är frälsta, då kommer vi att bära frukt i gärningar, kämpa, och hålla ut ända till slutet och vinna segerkransen. Gud kommer att bevara de som är Hans. De kan inte falla av eller förlora frälsningen. Om vi faller av betyder det att vi aldrig steg på i första början. Hebr 10:26 handlar om de som förhärdat sig efter att ha hört Evangeliet. De har förkastat det enda offret som finns.

  "Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand. Vad min Fader har gett mig är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Faders hand." (Joh 10:27-29 SFB)

  Guds välsignelse

  SvaraRadera