Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 30 mars 2011

Djävlarnas "Frälsningsinbjudan"

"Jag är frälst eftersom jag en gång svarade på frälsningsinbjudan på ett möte och bjöd in Jesus i mitt hjärta. Även om jag inte lever för Honom nu så kommer jag till Himlen för att jag gått ned för gången och bett frälsningsbönen."

Det som sker vid s k frälsningsinbjudningar av den här sorten, där man är garanterad att komma till Himlen och aldrig förlora frälsningen, man kan leva hur man vill bara man bett frälsningsbönen, är definitivt inte en sann biblisk frälsning. Det är en av de s k onda andars läror som det varnas för i Bibeln (1 Tim 4:1). I Matteus' sjunde kapitel varnar Jesus också:
Inte skall var och en som säger 'Herre, Herre' till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja. Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa! (Mat 7:21-23 SFB)
Märk väl att Han inte säger "Jag kände er en gång..." Nej, Han säger "Jag har aldrig känt er!"
Från oss har de utgått, men de hörde aldrig till oss. Om de hade hört till oss skulle de ha blivit kvar hos oss. Men detta skedde för att det skulle bli uppenbart att inte alla hör till oss.
(1Jh 2:19 SFB)
Däremot, en person som omvänt sig och blivit sant frälst, har blivit född på nytt, en ny skapelse av Gud själv, med ett nytt hjärta och ny vilja. Hon kommer inte att föra en syndig livsstil någonsin igen, utan hata synden som tyvärr fortfarande finns i hennes liv, och strida mot den, och döda den genom Anden, växa i helgelse och hålla ut ända till slutet. Frälsningen hänger inte på henne. Allt är Guds verk. Gud bevarar de som tillhör Honom. De är köpta i Hans Sons dyrbara blod och kommer aldrig någonsin gå förlorade. Det verk som Han påbörjat, kommer Han att fullborda.
Jag skall sluta ett evigt förbund med dem så att jag inte vänder mig ifrån dem och upphör att göra dem gott, och jag skall lägga fruktan för mig i deras hjärtan så att de inte viker av från mig.
(Jer 32:40 SFB)

Den som gör synd är av djävulen, ty djävulen har syndat ända från begynnelsen. Och Guds Son uppenbarades för att han skulle göra slut på djävulens gärningar. Den som är född av Gud gör inte synd, ty Guds säd förblir i honom. Han kan inte synda, eftersom han är född av Gud. På samma sätt är det uppenbart vilka som är Guds barn och vilka som är djävulens barn: den som inte gör det rätta, är inte av Gud, ej heller den som inte älskar sin broder.
(1Jh 3:8-10 SFB)

Vi vet att ingen som är född av Gud syndar. Han som är född av Gud bevarar honom, så att den onde inte kan röra honom.
(1Jh 5:18 SFB)

Jag är den gode herden, och jag känner mina får, och mina får känner mig liksom Fadern känner mig och jag känner Fadern, och jag ger mitt liv för fåren [...] Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand. Min Fader, som har gett mig dem, är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Faders hand.
(Joh 10:14-15, 27-29)

Alltså, om någon är i Kristus är han en ny skapelse. Det gamla är förbi, se, det nya har kommit.
(2Ko 5:17 SFB)

Jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag.
(Fil 1:6 SFB)

Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut. Ty dem som han i förväg har känt som sina har han också förutbestämt till att formas efter hans Sons bild, för att Sonen skulle vara den förstfödde bland många bröder. Och dem som han har förutbestämt har han också kallat. Och dem som han har kallat har han också förklarat rättfärdiga. Och dem som han har förklarat rättfärdiga har han också förhärligat. Vad skall vi nu säga om detta? Är Gud för oss, vem kan då vara emot oss? Han som inte skonade sin egen Son utan utlämnade honom för oss alla, hur skulle han kunna annat än också skänka oss allt med honom? Vem kan anklaga Guds utvalda? Gud är den som frikänner. Vem är den som fördömer? Kristus Jesus är den som har dött, ja, än mer, den som har blivit uppväckt och som sitter på Guds högra sida och ber för oss. Vem kan skilja oss från Kristi kärlek? Nöd eller ångest, förföljelse eller hunger, nakenhet, fara eller svärd? Det står ju skrivet: För din skull dödas vi hela dagen, vi räknas som slaktfår. Men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss. Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.
(Rom 8:28-39 SFB)
Så står det i Bibeln, alltså. Bibeln uppmanar oss även att rannsaka oss själva om vi är i tron (2 Kor 13:5) och göra vår kallelse och utkorelse fast (2 Petr 1:10). Döma efter frukten, bevisen på sann frälsande tro (Matt 7:17-20; Gal 5:22f). Man kan "falla av" och tappa tron, men det är ett tydligt bevis, "frukt", på falsk tro, att man aldrig "steg på" i första början.Här är också en längre video av Ray Comfort om sann och falsk omvändelse. (Och Ray Comfort är inte en s k kalvinist så "den gubben går inte" ;))

8 kommentarer:

 1. Jag har varit kristen i 10 år men jag syndar mycket fortfarande, och jag har en del syndiga mönster i mitt liv.
  Jag surfar på porr regelbundet, har försökt be och sluta med det går inte.
  Jag har också svårt att älska människor, jag är väldigt självisk.
  Jag är nästa aldrig ute och evangeliserar. På 10 år har jag bara lett en enda människa till Jesus.
  Är jag inte kristen?
  Per

  SvaraRadera
 2. Hej Per

  Det är inte en fråga som är lätt att avgöra sådär och jag tror inte jag kan besvara efter den informationen online. Kan bara säga några saker jag hoppas kan vara till hjälp att pröva dig själv utifrån.

  - Tyvärr så har vi synd i våra liv fastän vi är födda på nytt. Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss. Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. Om vi säger att vi inte har syndat, gör vi honom till en lögnare, och hans ord är inte i oss. (1Jh 1:8-10 SFB)

  - Men vår livsstil ska inte kännetecknas av synd. (1Jh 3:8-10 SFB) - det är skillnad mellan att "ha" synd och "göra", eller man kanske kan säga "hålla på med" synd alltså.

  - Vad menar du med att surfa på porr regelbundet? Planerar du att göra det, eller faller du ibland, ofta, omvänder du dig efteråt? Är du slav under det, eller fortsätter du att strida och kämpa emot det? Där är viktiga skillnader. Väldigt svårt att avgöra dock. Ser jag tillbaka på min tid själv då jag såg mig som kristen, men var fullkomligt slav under det så kan jag inte säga så säkert om mig själv heller. Men det finns underbar befrielse för den som vill ha det! Kan rekommendera denna: http://www.youtube.com/watch?v=EjNK5SuWOIs

  - Tror inte att "frukten" är hur många man lett till Jesus - skrev en gång: http://job25-masken.blogspot.com/2010/12/hur-mater-man-framgang-frukt.html). Att evangelisera tror jag däremot är en god gärning, alltså frukt. Men titta hur ditt liv ser ut, har du bara massor av dålig frukt eller kan du se mer god frukt än dålig frukt?

  Denna text är mycket bra, om du inte gått igenom den redan: http://job25-masken.blogspot.com/p/kristen-ar-du-fodd-pa-nytt.html

  Till sist, Satan anklagar oss för synd och vill få oss att fly ännu längre bort och komma helt bort ifrån Jesus. Jesus uppenbarar också vår synd för oss synd men vill inte göra dig missmodig när Han visar dig synden, utan få dig att klamra dig fast mer vid Honom.

  Frid

  SvaraRadera
 3. Jag måste nog att jag håller på med synd eftersom jag tittar på porr och onanerar regelbundet. I genomsnitt en gång varannan vecka.
  Svårt att svara på om jag planerar eller faller in i det.
  Alltså jag bokar inte in det i min kalender direkt.
  Men tanken att onanera kan komma under dagen, sen kan jag inte riktigt släppa den och framåt kvällen så sitter jag där och tittar på porr.
  Ibland fastnar jag i det och sitter i flera timmar.

  Det känns faktiskt som att jag är slav under det, eftersom jag försöker sluta men det går inte. Har bett om frihet i flera år, men känner mig inte fri.
  Vad gjorde du för att bli befriad från det?

  Per

  SvaraRadera
 4. Per

  Jag vet att det är ett elände. Om du ser detta återkommande, regelbundna mönster, utan någon seger så, nej det är verkligen inte bra. Du kanske planerar "undermedvetet" typ "det har gått varannan vecka nu så det är snart dags igen?" Och tänker inte egentligen "ALDRIG ALDRIG MER!" vilken dag det än är?

  Men en positiv sak är att du verkar bekymrad över det och fortsätter att kämpa emot det. Många vill även leva i förnekelse och förnekar att onani är en synd och det är bra att du inte gör det. Ge inte upp!!!

  Det finns många olika knep och metoder som rekommenderas på olika kristna anti-porr-sidor. Man kan slänga ut datorn och Internet osv. Men de sakerna ändrar egentligen inte något, man måste gå till roten och det är våra snuskiga hjärtan. Den Ende som befriar oss är Jesus, inte våra egna prestationer eller försök. Det finns fortfarande frestelse och kamp så att man kan börja gråta, men överväldigande seger. Man får vända sig till Honom alltid med allt, slänga sig på ansiktet och böla över vilket eländigt och hopplöst kräk man är utan Frälsaren. Kom till Honom som du är, du vet inte om du är slav eller frälst. Gå igenom Lagen och Evangeliet. Läs Ps 51. Det får ta den tid det tar, timmar, dagar..

  Ge inte upp! Jag ska be för dig, be gärna för mig med.

  Välsignelse

  SvaraRadera
 5. Hej Per!
  Fint att du delar din kamp. Vi är många kristna som brottas på detta område. Jag känner väldigt väldigt många.
  Jag själv är en av dom.
  Några tips som kanske kan vara till hjälp.
  1. Viktigt att hitta någon att prata med om detta. Ofta i kyrkan lägger vi locket på av rädsla för vad andra ska tycka osv. Men vi måste vara ärliga med vår brottning m synden. Monster växer i mörkret säger man och d är så sant.
  Ut i ljuset.
  2. Hitta en vän som du regelbundet kan vara öppen med. Låt denna vän få tillgång till vilka sidor du är inne på.
  3. Kanske behöver du själavård. I mitt fall var det så. Ibland fastnar vi i onani och porr därför att vi försöker fylla ett tomrum i våra liv.
  Porr kan bli en ersättning för riktig intimitet. Därför är vi som sysslar med porr ofta rädda för att dela livet med någon. Ofta har vi växt upp i en miljö där det inte har varit någon djup intimitet.
  Även i många kristna hem är detta vanligt. Ytlighet och ensamhet.
  4. Se över din gudsbild! Känner du dig älskad av Gud? Har du förstått att han är din Far och att du är hans ögonsten? Du är hans älskade barn och han vill dig väl. Han är sen till vrede men kärleksfull och barmhärtig.

  Jesus älskar dig och är med dig!
  Kram
  Jonas

  SvaraRadera
 6. Jonas,

  Ja det är en farsot med många drabbade...

  Det var också några av de knep och metoder jag syftade på. Jag säger inte emot dem men jag vill lägga in en varning mot att försöka sig på en moralisk förändring men försumma Anden (se tex Matt 12:43-45.) Risken finns ju att man i själva verket är slav under synden och inte ens har en ny natur. Om man inte är född på nytt (av Gud) så är man Djävulens barn (Joh 8:44, 1 Joh 3:10) och Guds vrede vilar över en (Joh 3:36).

  Ni skall veta att ingen otuktig eller oren eller girig - en sådan är en avgudadyrkare - skall ärva Kristi och Guds rike. Låt ingen bedra er med tomt prat. Allt sådant nedkallar Guds vrede över olydnadens barn.
  (Efe 5:5-6 SFB)

  Då ni alltså har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida. Tänk på det som är där ovan, inte på det som är på jorden. Ty ni har dött och ert liv är dolt med Kristus i Gud. När Kristus träder fram, han som är vårt liv, då skall också ni träda fram i härlighet tillsammans med honom. Döda därför era begär som hör jorden till: otukt, orenhet, lidelse, lusta, och girigheten som är avgudadyrkan. Allt sådant nedkallar Guds vrede över olydnadens barn. Bland dem vandrade också ni en gång, då ni levde i dessa synder.
  (Kol 3:1-7 SFB)

  Ge inte upp kampen. Nåd och frid.

  SvaraRadera
 7. "ty han skall frälsa sitt folk från deras synder"
  - Matt 1:21

  Jesus kom får att frälsta sina får ifrån deras synder.
  Jag tror absolut på total frihet inom just det området som du säger.
  jag är själv befriad inom det området.
  därimot får jag kämpa emot synden på andra områden.
  det kristna livet är en kamp emot synden och vi segrar steg för steg och område efter område.
  men total seger i alla områden detta livet blir det nog inte, men då skall vi veta att vi har Jesus som för vår medlan.
  vad som behövs är deliverance.
  http://www.youtube.com/watch?v=3_B_qk8jNLc&feature=autoplay&list=QL&index=3&playnext=3

  SvaraRadera