Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

lördag 26 mars 2011

Historien Bakom det Moderna "evangeliet" - avsnitt 5 (Varning: engelska)

Detta är femte avsnittet i en videoserie där Real Truth Matters behandlar frågan om vad som är bakgrunden till vad vi kallar "Det Moderna Evangeliet." Mycket viktig och intressant serie alltså som kan hjälpa oss att gå till roten av problemen med alla dessa olika frälsningsbudskap som finns där ute - i kristna sammanhang!

De tidigare programmen har jag också lagt upp på bloggen, allteftersom de kommit på YouTube. Och skrivit sammanfattningar ibland då jag haft tid: Intro, 1, 2, 3, 4

Femte avsnittet handlar om att vara god "för godhetens skull" men inte för Evangeliets skull. Goda gärningar ska man göra, men man får inte förväxla Lagen med Evangeliet, så att säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar