Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 15 april 2009

Godhetstest

Dagen testar godhet

I Bibeln förklarar Jesus att "endast Gud är god". Men - som skapad till hans avbild - hur svårt kan det egentligen vara att i alla fall göra några bra saker?
och sedan fortsätter reportern berätta om sina goda gärningar han gjort under dagen, och summerar: Minst 15 goda gärningar + en sluta röka-kampanj. Nu kan jag vara med i God gärning-gruppen på Facebook i två veckor - utan att göra någonting.

Jag tänker på bibelordet:
Akta er för att utföra goda gärningar för att människor skall se er. Då får ni ingen lön hos er Fader i himlen. När du ger en gåva, blås då inte i trumpet för dig, som hycklarna gör i synagogorna och på gatorna för att människor skall berömma dem. Amen säger jag er: De har fått ut sin lön. (Matt 6:1-2)

Frågan är ju inte om man är tillräckligt god inför människor, utan inför Gud. Det är lätt att göra goda gärningar för att komma med i en facebook-grupp, men hur lätt är det att vara tillräckligt god för att komma till himlen? Gör Guds eget godhetstest

2 kommentarer:

 1. Jag är helt på det klara med att någon lön i himlen knappast kan kvitteras ut eftersom det hela är en artikel i tidningen.
  Men det var inte heller därför artikeln gjordes.
  Men förhoppningsvis blir någon inspirerad.
  Passar också på att skjuta med bibelordet från Romarbrevet 12:10: "Visa kärlek och överträffa varandra i ömsesidig aktning".

  SvaraRadera
 2. Hurra! en kommentar! :) tack

  SvaraRadera