Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 25 november 2009

Hur gick utdelningen av gratisexemplaren av Darwins "On the Origin of Species" som hade en 50-sidors introduktion av Ray Comfort på USA-universiteten?

Förra veckan delades det ut på Living Waters' initiativ gratisexemplar av Darwins "On the Origin of Species" med en 50-sidorsintroduktion av Ray Comfort. Har tidigare skrivit om det här. Hur det gick:

På grund av ateisternas hot om att vara där och förstöra bytte man dag och var där en dag tidigare. Detta fick förstås de ateistiska grupperna att gå i taket. Men jag räknade med att de skulle byta dag p.g.a. de våldsamma hoten. Jag hade också gjort det. Och om de ateistiska grupperna är så smarta som de hela tiden säger att de är (kallar sig "brights" etc som om alla andra är dumma i huvudet) , kunde de väl ha förutsett detta och också varit där en dag tidigare!? ;)

Översatt från Living Waters nyhetsbrev:

"Ni skulle inte vara här idag. Vi är inte beredda!" Så reagerade en ateist på UCLA när vi dök upp den 18:e för att dela ut 2 000 böcker. Han hade rätt. Vi skulle egentligen dela ut exemplaren av On the Origin of Species den 19:e, men efter hot om bokbål, "ensidigt motstånd" och de många hoten om att riva ut introduktionen, bytte vi strategi. Vi är så glada att vi gjorde detta drag. Ateister hade planerat att klä ut sig till studenter och ta emot många exemplar själva för att hindra studenter från att få böckerna.

En ateist skrev: "Jag önskar att folk slutade klaga för att han delade ut böckerna tidigt. Det är ett bra strategiskt drag för att förhindra vår verksamhet som i sig var avsedd att motstå detta. Det är en rent politisk sak och i denna position skulle jag säkert ha gjort likadant. Det är likt att ändra resväg eller mötas tidigare än planerat för att gäcka protester -- det är en berättigad taktik, om än frustrerande."


Översatt från The Lawman Chronicles:

Här är en kort video från teamet vid University of Central Florida. I videon får du se några evolutionsfundamentalister riva ut Ray Comforts introduktion ur boken.Jag finner det alltid intressant att såna människor--som skulle riva en introduktion ur en bok för att texten vågar utmana deras tro--ofta är de som kräver att de kristna inte ska vara trångsynta. Men när man inte har någon moralisk standard som sträcker sig bortom dig själv eller din valda samhällsdemografi, är hyckleri helt försvarligt. Den postmoderne sekuläre humanistens "gyllene regel" är: "Behandla andra.....hur du vill, så länge det gagnar dig i slutändan, medan du kräver att andra behandlar dig som du vill bli behandlad."

Jag fick rapporter genom dagen landet runt, om sporadiska intoleranta och okunniga handlingar. Men allt som allt var det en underbar dag. Vår strategi att gå en dag tidigare än vi annonserat visade sig vara ett klokt drag.

En ung ateist vid namn Paul nalkades mig vid UCLA. Han tog emot ett gratisexemplar av boken. Medan han bläddrade genom sidorna sa han mjukt "Öhh. Jag trodde ni skulle vara här imorgon."

Jag tittade på honom, log, och sa bara "Ja. Konstigt va?"

Han småskrattade för sig själv och gick.

Ca 120 000 exemplar av boken delades ut igår på de 86 universitetsområdena. Fler än 50 000 exemplar till förväntas bli utdelade av oberoende team idag. Igår delade ett oberoende team ut 2 240 böcker på området till Northern Arizona University.


Översatt från Stone The Preacher:

Jag intervjuade Craig Stanford, Professor i Evolutionsbiologi vid USC, dagen vi delade ut Darwins “Origin of Species” på University of California. Jag kunde inte ge den gode professorn några goda nyheter för han gick tvärt iväg, frustrerad.

Denna video ger en bra överblick av hjärntvättningen som frodas på USA:s universitet. Trist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar